Nighttown Rotterdam

DI 17.05 JARABE DE PALO (B)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Pau Dones (1966) is opgegroeid Spaanse regio Aragon, maar is opgegroeid in Barcelona. Al jong startte hij met het maken van muziek. Hij bouwde voldoende ervaring op met het spelen in verschillende bands. Nu speelt hij al sinds 1996 in Jarabe de Palo. Vorige zomer scoorde de band nog een hit in Nederland met Bonito. Nu komt Jarabe de Palo naar Rotterdam en speelt op 17 mei in de basement van Nighttown.

Jarabe de Palo maakte het debuutalbum in 1996 en succes kwam onverwachts slechts een jaar later door de hit La Flaca. Het nummer verkocht een paar miljoen exemplaren wereldwijd en werd de zomerhit van 1997. Pau Dones legde zich vanaf dat moment toe op de muziek om te bewijzen dat het nummer geen eendagsvlieg was.

Het tweede album Depende herhaalde het succes van het eerste, alleen dit keer was het gelukt om zowel het Latin publiek als het Italiaanse publiek te bedienen. Depende verkocht meer dan 500.000 exemplaren in slechts 'n maand tijd. Het meer conceptuele album De Vuelta y Vuelta uit 2001 was even populair in Latijns Amerika, Frankrijk en Italië en in 2002 nam Pau Dones het vierde album Dro op. Op dat album staan bijdrages van Martires del Campas, Elena Anujar en niemand minder dan Jovanotti.

Als Jarabe de Palo terugkijkt kan het spreken van gewonnen prijzen (o.a. Spaanse Music Award), Grammy nominaties en samenwerkingen met vooraanstaande artiesten. Pau heeft mede door het succes van Jarabe de Palo ook nummers geschreven voor Ricky Martin.

DI 17.05 Jarabe de Palo
Zaal open 20.00 uur
Aanvang: 21.00 uur
EUR 14,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet, Plaatboef

www.nighttown.nl / www.jarodepalo.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --