GROUND CONTROL

Intiem Theaterspektakel ODYSSEE in verlaten flat in Leeuwarden

Na de buitenspektakelstukken Dante en Faust trekt regisseur Bert Barten met zijn hartverwarmende versie van het beroemde boek De Odysseelangs de 12 provincies. Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben enthousiast kennis gemaakt met deze succesvolle voorstellingen-reeks. Op steeds weer verrassende en indrukwekkende locaties wordt het verhaal van Odysseus verteld. Na de try-out in de kale ruimtes van de splinternieuwe Eurotoren in Almere, volgden de stoffige zalen van een voormalige Nijmeegse boekhandel, het 70 kilometer lange stelsel van de Zonneberggrotten van de St. Pietersberg te Maastricht, het 22.000 m2 grote gebouw van handelsmaatschappij Euretco in Breda en de imposante ruimtes van de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. De laatste weken van mei is Odysseus reis te volgen in de desolate ruimtes van het appartementencomplex aan de Oostergrachtwal 49 met uitzicht op de feeriek verlichte woonboten in Leeuwarden. Met veertig mensen per vertelrondleiding, waarvan er tenminste drie per avond plaatsvinden, is dit een intieme voorstelling voor spektakelregisseur Bert Barten. Een aantal voorstellingen zullen in het Fries worden opgevoerd. Meer informatie over de precieze aanvangstijden van deze voorstellingen vindt u binnenkort op onze website.
Bert Bartens Odyssee neemt u mee op reis langs de route die de grote held Odysseus aflegde, van Troje naar zijn thuisbasis Ithaca. Het tekstgedeelte is bewerkt door Helmert Woudenberg. De vertellers zijn acteurs, speciaal getraind om te vertellen. Het is een tocht van afbraak, van verlies, en van loslaten om daar gelouterd uit te voorschijn te komen aldus Barten. Het publiek maakt de reis al wandelend mee, zij wordt geleid van donker naar licht. Juist als je je ogen sluit voor visuele informatie, gaan je andere zintuigen beter functioneren. Je tastzin wordt scherper en wat het met je smaak doetdat is een verrassing aldus Bert Barten. Dat is de reden dat Bert Barten zijn publiek laat beginnen met eenDinerinhetDonker.Blinden zijn hierbij de begeleiders, een verwijzing naar Homerus, die ook blind was. En het eten wordt opgediend door obers met nachtkijkers. Vervolgens begint de vertel lermetzijnverhaal.Alwandelendlangs veertien scnes van de Odyssee ondergaat het publiek de tocht. De voorstelling is een unieke ervaring waar een enkel kaarslicht of een indringende projectie je werkelijk kunnen raken. Het is vooral een zintuiglijke belevenis: alle zintuigen worden bespeeld en gestreeld: van smaak, geluid, optische illusies en videoprojecties tot geuren en kleuren. Maar vooral het meeslepende verhaal van de verteller roept de verbeelding tot leven zodat iedere aanwezige zijn eigen, innerlijke, Odyssee zal ervaren.

Speeldata: dinsdag 17 mei t/m zondag 29 mei Locatie: Oostergrachtwal 49, LEEUWARDEN
Kaarten: via de Harmonie in Leeuwarden: telefoon 058-2330233 of via www.harmonie.nl
Prijs: 1. Tickets inclusief Diner in het Donker EUR 45,- per persoon
(excl. 1,50 servicekosten)

2. Tickets zonder diner EUR 15,- per persoon (excl. 1,50 servicekosten).

Voorstelling inclusief diner: 18:30 uur
Tijden voorstelling zonder diner: 20:00 en 20:30 uur Meer informatie over de Odyssee is te vinden op de website www.odyssee2004.nl.
Onderhandelingen met de provincies Groningen, Overijssel, Drenthe, Utrecht en Limburg voor 2005-2006 zijn gaande.