Gemeente Tilburg

GO 05208

Datum
29 april 2005

Inventarisatie wensen Overhoek Koningsoord Berkel-Enschot

Uitnodiging discussiebijeenkomst 17 mei 2005 om 20.00 uur in De Schalm

De Overhoek Koningsoord moet het dorpscentrum gaan worden voor het huidige Berkel-Enschot en de toe te voegen Overhoeken. De Overhoek Koningsoord wordt een multifunctioneel en levendig dorp, met ruimte voor winkels en bedrijvigheid, diverse soorten woningen, sociaal-culturele voorzieningen, sport en recreatie.

In december 2003 is het stedenbouwkundig plan Overhoeken Berkel-Enschot vastgesteld door de Raad. Dit plan vormt de basis voor de verkavelingplannen voor de verschillende Overhoeken. De ontwikkeling en realisatie van de Overhoeken wordt gefaseerd aangepakt. Gestart is met de Overhoeken Enschotsebaan en Koningsoord. De planvorming van deze beide Overhoeken is in volle gang. Na de zomer is meer bekend over het verkavelingplan voor de Overhoek Enschotsebaan. Voor de Overhoek Koningsoord wordt achter de schermen hard nagedacht door projectontwikkelaar Proper-Stok. Proper-Stok werkt momenteel het stedenbouwkundig plan uit in een schetsverkavelingplan. Dit vormt de basis voor de verdere planologische procedures met ruimte voor inspraak.

Discussiebijeenkomst

Projectontwikkelaar Proper-Stok is in overleg met de gemeente bezig met het schetsverkavelingplan voor de Overhoek Koningsoord. Om straks goed aan te sluiten bij de wensen en verwachtingen van de toekomstige gebruikers wil Proper-Stok graag nu al met direct omwonenden (en dus betrokkenen) in gesprek gaan over de ontwikkeling van de Overhoek Koningsoord. Er worden op deze avond dus nog geen plannen gepresenteerd. Wel geven gemeente en Proper-Stok een toelichting op de (voorlopige) planning en de inspraakmogelijkheden voor de Overhoek Koningsoord. Dit gesprek vindt plaats op dinsdag 17 mei aanstaande in De Schalm, Eikenbosch 1 te Berkel-Enschot en begint om 20.00 uur. Bij de bijeenkomst zijn aanwezig de heer Rob van Kalmthout, regiodirecteur van Proper- Stok, de heer Pieter van Wesemael, stedenbouwkundige van de ArchitectenCie, mevrouw Annie Merx, projectleider van de gemeente en medewerkers van gebiedsteam Noord van de gemeente. Na een korte inleiding over het proces en de vervolgstappen voor de komende maanden vindt een open gesprek en discussie plaats.

Vragen die hierbij aan de orde komen, zijn onder andere: Wat is bepalend voor het beeld van en gevoel bij Berkel-Enschot en waar moet volgens u een nieuw dorpscentrum aan voldoen? Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. U bent van harte welkom.

Rond de zomer is het eerste schetsplan Koningsoord naar verwachting gereed. Dan volgt een brede informatiebijeenkomst waarin alle bewoners van Berkel-Enschot kennis kunnen nemen van de planvorming rondom de overhoek Koningsoord. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt te zijner tijd via een bewonersbrief.

Meer informatie?

Mocht u naar aanleiding van deze bewonersbrief nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectleider , mevrouw Annie Merx, via telefoonnummer 542 86 12 of via email annie.merx@tilburg.nl. Ook kunt u contact opnemen met gebiedsteam Noord via telefoonnummer 542 90 88.


-----------------------

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 86 12
Faxnummer
013 542 39 90

---- --