VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Succesvolle sensatie Lady Salsa ook te zien in Rotterdam

Amsterdam, 3 mei 2005

SUCCESVOLLE SENSATIE LADY SALSA OOK TE ZIEN IN
HET LUXOR THEATER ROTTERDAM

Na de enthousiaste reacties van publiek en pers heeft Joop van den Ende Theaterproducties besloten om de Cubaanse danssensatie Lady Salsa op 17, 18 en 19 mei aanstaande ook in het Luxor Theater Rotterdam te programmeren. Deze dansvoorstelling vol salsa, sex, rum en revolutie ging afgelopen donderdag 28 april swingend in première in de Theater Fabriek Amsterdam en is daar tot en met 22 mei te zien. De ultieme salsastad Rotterdam kan zich drie dagen laten meevoeren naar de zwoele straten van Havana.

Lady Salsa ontving lovende kritieken van nationale en internationale pers. Zo schreef de Volkskrant: 'Je kunt er kort over zijn: spectaculair! Dit is salsa op hoog niveau, een lust voor oog en oor.' NRC Handelsblad: 'Salsafeest vol hartstocht en sigaren toont Cubaanse ziel.' Algemeen Dagblad: 'Swingende dansvoorstelling over de geschiedenis van Cuba.' 'Reken er maar op dat het een broeierige avond wordt. Een absolute aanrader', aldus de Metro. Time Out Londen: 'Twintig perfect gebouwde dansers en danseressen die zich bewegen alsof zij net de beste seks van hun leven hebben'. The Times schreef: 'Of je wilt of niet, je wordt met de beweging meegevoerd!'

Gedurende de hele geschiedenis van Cuba waren politiek en muziek onlosmakelijk verbonden. Lady Salsa brengt de levendige en grillige geschiedenis van Cuba, van dictatuur tot bevrijding, op kleurrijke wijze tot leven. Met schitterende kostuums, rumba, mambo, cha-cha en de sensationele salsa.

De cast wordt aangevoerd door Trinidad Rolando, de Cubaanse legende die bekend staat als 'de koningin van de erotische salsa'. Gedurende meer dan 50 jaar was zij overal ter wereld te zien. Zo trad zij regelmatig op met leden van de Buena Vista Social Club. Enige tijd geleden veroorzaakte zij een ware sensatie toen zij, tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de revolutie, ten overstaan van het voltallige Cubaanse tv-publiek, Fidel Castro spontaan een kus gaf.

Lady Salsa is tot en met zondag 22 mei aanstaande te zien in Theater Fabriek Amsterdam. Op 17, 18 en 19 mei is de voorstelling te zien in het Luxor Theater Rotterdam. Tijdens de voorstelling krijgt het publiek salsales van de cast van Lady Salsa. Kaarten voor Lady Salsa zijn te verkrijgen via TopTicketLine: 0900 300 5000 (45cpm) / www.topticketline.nl en het Luxor Theater Rotterdam via 010-484 33 33 / www.luxortheater.nl.
Kijk voor meer informatie op www.ladysalsa.nl.

Noot voor de redactie/