RSM ERASMUS UNIVERSITY

Europese lijsttrekkers in debat op Erasmus Universiteit

5)Staatssecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï zal op dinsdag 17 mei in debat treden met Europese fractievoorzitters Max van der Berg (PvdA), Sophie in 't Veld (D66), Joost Lagendijk (GroenLinks) en Erik Meijer (SP).

Met het oog het aanstaande referendum zullen de deelnemers in debat treden over voor- en nadelen van de Europese Grondwet, waarbij zij onder meer in zullen gaan op vragen uit het publiek. Daarnaast zullen de Europese economie en eventuele toekomstige uitbreidingen van de Europese Unie aan bod komen. De discussie zal onder leiding staan van Pat Cox, oud-voorzitter van het Europees Parlement.

Het evenement wordt georganiseerd in het kader van de Sviib Lecture Cycle, die als doel heeft om de kennis en het bewustzijn van studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit te vergroten. Bij eerdere gelegenheden waren onder meer oud-Eurocommissaris Mario Monti, voormalig secretaris-generaal van de VN Boutros Boutros-Gali en Vincente Fox, president van Mexico, aanwezig.

Sviib is de studievereniging van RSM Erasmus University, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met ruim 6500 leden en 200 actievelingen is zij na haar oprichting in 1977 uitgegroeid tot de grootste studievereniging van Nederland. Recentelijk organiseerde zij een geruchtmakend debat tussen onder meer Filip Dewinter, Agnes Kant en Hilbrand Nawijn.