Provincie Zeeland


Informatiebijeenkomst over Westerschelde

Om meer duidelijkheid te geven over de ontwikkelingen en plannen rond de Westerschelde houdt het Bestuurlijk Overleg Westerschelde (BOWS)* op dinsdag 17 mei 2005 een informatiebijeenkomst in de Dowzaal van het Scheldetheater in Terneuzen (aanvang 19.30 uur). Sprekers op deze avond zijn minister Veerman van LNV en Gedeputeerde Kramer.

De plannen rond de Westerschelde zijn vervat in een Ontwikkelingsschets 2010 Schelde-estuarium, die door de regeringen van Vlaanderen en Nederland is aanvaard. Onderdeel van deze schets is het verdiepen van de Westerschelde. Tevens is er voor 100 miljoen euro aan infrastructurele projecten opgenomen in de plannen en voor 200 miljoen euro aan natuurontwikkeling.

Minister Veerman geeft een toelichting op de totstandkoming en inhoud van het kabinetsbesluit, waarin mede door toedoen van het BOWS uitgebreid rekening is gehouden met de belangen van Zeeland.

De kabinetsplannen stellen voor dat de Provincie een belangrijke rol gaat spelen bij de invulling en uitvoering van de natuurprojecten. Hoe de provincie inhoud wil geven aan deze rol en hoe belanghebbenden hierin betrokken worden, wordt uiteengezet door Thijs Kramer, voorzitter van het BOWS en gedeputeerde. Hij gaat ook in op het economische perspectief dat geboden wordt door de verdieping van de Westerschelde en de wijze van besteding van de 300 miljoen euro die het Rijk bijdraagt aan de ontwikkeling van natuur en infrastructuur.

Bezoekers hebben de gelegenheid hun vragen voor te leggen aan de sprekers.
Iedereen die meer wil weten over de verdieping van de Westerschelde is van harte welkom in de Dowzaal van het Scheldetheater in Terneuzen.

Datum: dinsdag 17 mei
Plaats: Scheldetheater, Westkolkstraat 16, Terneuzen Tijd: aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur


*In het Bestuurlijk Overleg Westerschelde (BOWS) zitten naast de Provincie en de betrokken gemeenten ook de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organsiatie (ZLTO), de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) en andere publieke en private belangenorganisaties.

Machteld Schierbeek, (0118) 631465, 11 mei 2005, nr. 57/05