TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-05-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending dinsdag 17 mei
Z@ppelin (Nederland 3) - 17.10 uur

NIGEL DE JONG ONTVANGT 40 KINDEREN IN DE ARENA
vip-dag voor nierpatiëntjes

In een special doet Z@PPSPORT op dinsdag 17 mei verslag van een bijzonder evenement: 40 Amsterdamse nierpatiëntjes zijn een dag te gast in de ArenA met Ajax- en Oranjespeler Nigel de Jong als gastheer.

In het befaamde '1-(t)weetje' stelt presentator Barbara Barend gekke, maar ook serieuze vragen aan Nigel. Hij is ambassadeur van de Nierstichting, omdat zijn moeder - Marja Woldberg - zelf nierpatiënt is. Op deze VIP-dag is ze ook als begeleider aanwezig, want Nigel moet zelf spelen in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap, diezelfde middag in de ArenA.

In 'Move' doet Christina de 'Dialyse-move', waarbij ze in drie stappen uitlegt hoe dit schoonspoelen in zijn werk gaat. Tenniscoach Tjerk Bogstra geeft in 'Hellup?!' de laatste adviezen aan Frank. Hij doet dankzij zijn nieuwe nier mee aan de World Transplantation Games: spelen voor sportjeugd met een donororgaan.

De 'Repo' laat de reactie van de kids op de wedstrijd van Ajax zien. Zij vertellen over het omgaan met hun ziekte en het werk van de Nierstichting. Ook is in de reportage te zien hoe deze kinderen hun welverdiende VIP-behandeling ervaren, want voor hen is het nu eenmaal niet elke dag feest.

Gastheer en ambassadeur Nigel de Jong wordt ten slotte vereerd met de hoge Z@PPSPORT-onderscheiding, het felbegeerde Z@pptificaat.

Deze aflevering van Z@ppsport wordt herhaald op woensdag 18 mei om 12.45 uur.

---