Gemeente Wageningen

BBA-bushalte Nijenoord Allee - Mondriaanlaan binnenkort vervangen

Op de Nijenoord Allee, ter hoogte van de Mondriaanlaan, wordt nu gebruik gemaakt van een tijdelijke halte. Deze tijdelijke halte is aangebracht wegens de wijziging in de route van de lijndiensten. Deze halte moet vervangen worden. De werkzaamheden voor de realisatie van de BBA bushalte vangt dinsdag 17 mei '05 aan en zal ongeveer 3 weken in beslag nemen.

verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden wordt het wegvak aan de noodwestzijde afgesloten. Het doorgaand verkeer zal naar de zuidelijke rijbaan worden geleidt. De overige richtingen zijn aangegeven door middel van voorsorteervakken. Alle aangrenzende straten blijven bereikbaar. De snelheid zal tijdens de werkzaamheden beperkt worden tot 30 kilometer per uur. De verkeershinder wordt hierdoor geminimaliseerd. Ter voorbereiding op de werkzaamheden tot realisatie van de bushalte worden in de week van 9 mei 2005 enkele werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties uitgevoerd.

fietsers en voetgangers
Voor de fietsers en de voetgangers is de oversteek naar de Rooseveltweg over de Nijenoord Allee ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. De fietser met bestemming Wageningen centrum worden middels bebording omgeleid. De oversteken voor fietsers is tijdelijk voor twee richtingen bestemd.

bus
Vanwege de veiligheid van de uitvoerders en overige weggebruikers, zal de tijdelijke halte Nijenoord Allee - Mondriaanlaan tijdens de werkzaamheden opgeheven worden. De twee dichtstbijzijnde haltes zijn op de Kortenoord Allee - Ooststeeg en Nijenoord Allee - Bornsesteeg.

uitvoering
Uiteraard is de duur van de uitvoering afhankelijk van het weer. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u tijdens de werkzaamheden contact opnemen met de heer J. Balk, opzichter van de sector Ruimte, afd. Stadsontwikkeling, tel. 0317 49 29 72.