Gemeente Enschede

De werkzaamheden op kruispunt De Graaff zijn voor de helft klaar

vrijdag 13-05-2005

Op dinsdag 17 mei aanstaande wordt gestart met de sloop van het gebouw van de voormalige Sociale Dienst aan het Molenplein. Dit is een van de werkzaamheden bij het bouwrijpmaken van het gebied voor het Muziekkwartier.

In het voorjaar van 2006 start de bouw van het Muziekcluster. Voorafgaand daaraan dient een aantal werkzaamheden te worden uitgevoerd. Zo zijn in maart de bomen verplant en start de gemeente na de zomer met het weghalen van de bestrating en met de bodemsanering.

Bij het bouwrijpmaken van het hele gebied hoort ook de sloop van de voormalige Sociale Dienst. De sloopvergunning is inmiddels verstrekt en de aannemer, Pongers uit Rijssen, start op 17 mei met de sloop. Deze werkzaamheden zijn voor 1 september 2005 afgerond. Het gebouw op de hoek Molenplein/Korte Hengelosestraat wordt nog niet gesloopt.

Tijdens de sloop wordt een deel van het parkeerterrein Molenplein (tot circa 20 meter uit de gevel van het gebouw van de voormalige sociale dienst) door bouwhekken afgezet in verband met de veiligheid. De Kloosterstraat wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Na de sloop wordt het bouwterrein opnieuw bestraat en voorzien van parkeervakken.


---