Ministerie van Buitenlandse Zaken

http://www.minbuza.nl/20050513-165322-A

MINBZ: Persbriefing RAZEB en Wereldbankvergadering

Dinsdag 17 mei wijdt het Ministerie van buitenlandse zaken de wekelijkse persbriefing aan de RAZEB (Raad algemene zaken en externe betrekkingen) van 23 mei en aan de ABCDE Conferentie (Annual Bank Conference on Development Economics) van 23 en 24 mei.

Op de RAZEB-agenda staan onder meer de volgende onderwerpen: Iran, Midden-Oosten, Soedan, Tsunami-actieplan, streefcijfer ontwikkelingshulp, VN-top 2005, en het EU-actieplan AIDS/TBC/malaria.

De toelichting zal worden verzorgd door Pieter de Gooijer, Directeur Integratie Europa en Andre Haspels, hoofd afdeling Extern van de Directie Intergratie Europa.

De ABCDE Conferentie wordt georganiseerd door de Wereldbank in samenwerking met de Ministeries van buitenlandse zaken en financien. De Minister voor ontwikkelingssamenwerking, Agnes Van Ardenne, opent de conferentie. Centraal staat de vraag wat er nodig is ingrijpende veranderingen op te vangen t.g.v. bijvoorbeeld AIDS, conflicten en natuurrampen. Wat is daarbij de rol van de Wereldbank, westerse landen en de private sector? De toelichting wordt verzorgd door Riny Bus, hoofd afdeling Internationale Financiele Instellingen.

De persbriefing vindt plaats om 11.00 uur in de oude perszaal op het Ministerie van buitenlandse zaken, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag. Toegang op vertoon van een geldige perskaart.