Netgear vergroot bereik van draadloze netwerken via combinatie van lichtnet en 802.11g-technologie

Netgear WGXB102 zorgt voor groter 802.11g-bereik, via het stopcontact

Rotterdam, 17 mei 2005 - Netgear introduceert een revolutionaire nieuwe oplossing om het bereik van draadloze netwerken in en om het huis te vergroten. De Netgear WGXB102 Wall-Plugged Wireless Range Extender Kit maakt gebruik van het stopcontact en het lichtnet in huis om 802.11g-connectiviteit te bieden op plaatsen die nu buiten bereik van het draadloze netwerk liggen. De Kit bestaat uit de WGX102 Wall-Plugged Wireless Range Extender en de XE102 Wall-Plugged Ethernet Bridge van Netgear. Samen zorgen deze producten ervoor dat mensen nu op iedere plek in en om het huis waar zich een stopcontact bevindt, toegang hebben tot het draadloze netwerk.

De installatie is zeer eenvoudig. De WGX102 Extender wordt aangesloten op een router van ieder willekeurig merk en vervolgens via een stekker aangesloten op het lichtnet. In de ruimte waar gebruikgemaakt moet worden van het draadloze netwerk, wordt de XE102 Bridge in een stopcontact gestoken en vanaf dat moment is het draadloze netwerk ook daar toegankelijk. Letterlijk 'plug and play', zonder enige verdere configuratie. Dit is een perfecte oplossing voor iedereen die in of rond het huis een of meer ruimtes heeft met verminderde of geen toegang tot het draadloze netwerk. Ook de tuin of andere ruimten rond het huis kunnen op deze manier binnen het bereik van het draadloze netwerk gebracht worden.

De Netgear WGXB102 Extender Kit is compatibel met draadloze netwerkproducten van vrijwel iedere leverancier, zolang deze voldoen aan de 802.11b- of 802.11g-standaard. Verder biedt de kit uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, waaronder 64- of 128-bit WEP encryptie, SSID-onderdrukking (zorgt ervoor dat het draadloze netwerk niet voor iedereen zichtbaar is) en WPA PSK (Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key).

Verder wordt de Netgear WGXB 102 Wall-Plugged Wireless Range Extender Kit wordt in juni verwacht en wordt geleverd met een jaar garantie en 24x7 telefonische ondersteuning. De verkoopprijs voor de Netgear WGXB 102 Extender Kit zal naar verwachting ¤199 zijn. Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Meer informatie is te vinden op www.netgear.com.