Politie Hollands Midden

Datum: 17 mei 2005

Valkenburg

Noordwijk Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 13 mei een alcoholcontrole gehouden op de Gooweg. Hierbij werd een 58-jarige man uit Oegstgeest aangehouden. De ademanalyse wees 310 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Noordwijk Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 16 mei een snelheidscontrole gehouden op de N206. Op dit gedeelte ter hoogte van het viaduct Beeklaan geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Er is van 's ochtends vroeg tot in de vroege avond gecontroleerd. De meeste weggebruikers hielden zich aan de snelheid. Toch waren er 52 bestuurders die zich niet aan de snelheid hielden. Zij krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/uur overschreed; hij reed 171 km/uur.

Warmond Aanhoudingen na aanrijding De politie trof op zaterdag 14 mei, omstreeks 06.15 uur, een zwaar beschadigd verongelukt voertuig aan zonder bestuurder. Het voertuig was op de Zijldijk tegen een hekwerk aangereden. Verderop in de straat liepen twee mannen die door een getuige aangewezen werd zijnde de bestuurder en inzittende van de personenauto. De politie hield de twee verdachte mannen, een 21-jarige Noordwijkerhouter en een 33-jarige Leidenaar, aan en liet hen een blaastest doen. Beiden hadden teveel gedronken (respectievelijk 555 ug/l en 680 ug/l). De politie maakt een proces-verbaal.

Valkenburg Aanrijding tussen bromfietser en auto Op vrijdag 13 mei, omstreeks 16.50 uur, kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een bromfietser en een personenauto. De personenauto reed op de Hoofdstraat achteruit, waarbij hij (43-jarige man uit Valkenburg) geen voorrang verleende aan een bromfietser die in de richting van Katwijk reed. De bromfietser, een 17-jarige Leidse en haar achterop zittende passagier, een 16-jarige Leidse kwamen hierbij ten val. Behalve blikschade liep de achterop zittende passagier ook een enkelfractuur op.

Rijnsburg Kop-staart botsing De politie heeft op zaterdag 14 mei, omstreeks 17.50 uur, geassisteerd bij een kop-staart botsing op de Sandtlaan. Bij de botsing waren drie auto's betrokken. De eerste bestuurder, een 39-jarige Rijnsburgse, wilde een inrit oprijden waarbij zij op de Sandtlaan afremde. De auto achter haar, bestuurd door een 63-jarige Rijnsburger wist zijn auto op tijd tot stilstand te brengen. De derde auto, een 38-jarige automobilist, lukte dit niet en botste achterop de tweede auto. De tweede auto botste vervolgens weer op de voorste auto. Bij de botsing liepen alle auto's blikschade op.

Noordwijkerhout Aanrijding tussen bromfietser en fietser De politie heeft een 32-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man had op het fietspad van de Gooweg op zondag om 00.30 uur een ongeluk veroorzaakt. De Noordwijkerhouter had niet voldoende rechts gehouden waardoor hij in botsing kwam met een tegemoetkomende 19-jarige fietser uit Sassenheim. Hierbij brak de bromfietser zijn sleutelbeen en liep hij schaafwonden op. Hij is overgebracht naar het LUMC voor controle. De Sassenheimer had geen verwondingen.

Noordwijk Aanhouding na het rijden onder invloed Op zondag 15 mei, omstreeks 02.30 uur, is de politie na een melding ter plaatse gegaan. Op de Sneeuwgors zou een vrachtauto rijden waarvan de bestuurder onder invloed zou zijn van alcohol. De politie heeft de chauffeur van de vrachtauto, een 51-jarige man uit Breukelen, staande gehouden en de man onderworpen aan een blaastest. Op basis van de uitslag (885 ug/l, drie keer zoveel als het maximaal toegestane percentage) hield de politie de man aan. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd tevens maakt de politie een proces-verbaal op.

Noordwijk Aanhouding na het rijden onder invloed De politie heeft op dinsdag 17 mei, omstreeks 02.30 uur, een 62-jarige man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was met zijn personenauto tegen een verkeerslicht aangereden op de kruising van de Duinweg met de Van Panhuysstraat. De man werd onderworpen aan een blaastest waarvan de uitslag 775 ug/l bedroeg (limiet 220 ug/l). De politie stelt een proces-verbaal op en het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Daarbovenop kreeg hij nog een rijverbod van 9 uur.

Katwijk Gestolen auto na woninginbraak De politie heeft aangifte opgenomen van een woninginbraak waarbij de auto die op de oprit stond is gestolen. De diefstal vond plaats in een woning aan de Zeewinde. De inbrekers hebben in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 mei ingebroken en hebben hierbij onder andere verscheidene digitale apparatuur buit kunnen maken en een voor de deur geparkeerde blauwe Opel. De technisch recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de woninginbraak.

Leiden Aanhouding na mishandeling

De politie heeft zaterdag 14 mei, omstreeks 02.00 uur, een 26 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling en verzet tegen aanhouding. De man bevond zich rond die tijd op de Nieuwe Beestenmarkt en kreeg onenigheid met een agent die de man aansprak op zijn taalgebruik. De man richtte zich daarna tegen de twee agenten en gaf één van hen een vuistslag tegen het hoofd. Daarna volgde een worsteling om de man aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat hij kwaad was geworden in de veronderstelling dat hij belaagd werd door portiers. De man weet zijn reacties ook aan medicijngebruik. Hij is in de loop van de zaterdag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Onder invloed

De politie heeft vrijdag 13 mei een 41-jarige vrouw aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij reed achteruit op de Uilenhorst en raakte daarbij een geparkeerde auto. De ademanalyse wees 670 ug/l uit. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zondag 15 mei een 23-jarige man uit Sakhalin (Rusland) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met gedoofde lichten over de Beestenmarkt. Dit trok de aandacht van agenten die hem staande hielden. De ademanalyse wees 650 ug/l uit. In overleg met justitie heeft de man een boete van 700 euro betaald.

Leiden/Voorschoten Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei een alcoholcontrole gehouden op de Haagweg, de Molenwerf en de Lammenschansweg in Leiden en op de Wijngaardenlaan in Voorschoten. In totaal hebben 728 bestuurders de blaastest afgelegd. Zes bestuurders bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Twee van hen hadden zelfs meer dan 570 ug/l gedronken., Vanaf deze grens wordt het rijbewijs ingevorderd. Het ging om een 50-jarige Leidenaar (600 ug/l) en een 53-jarige Leidenaar (595 ug/l). Ze werden op de Lammenschansweg, respectievelijk de Molenwerf aangehouden.

Leiden Verkeersongeval met letsel De politie heeft op zondag 15 mei, omstreeks 18.45 uur, geassisteerd bij een verkeersongeval waar een snorfietsster en een personenauto betrokken waren. De snorfietsster, een 15-jarige Leidse, reed op de Boshuizerlaan komende uit de richting van de Boshuizerkade. Zij verleende op het kruispunt met de Vijf Meilaan geen voorrang aan een van linkskomende 61-jarige automobilist uit Leiden. Hierbij ontstond een aanrijding waarbij de snorfietsster ten val kwam en een hersenschudding en beenletsel opliep.

Leiden Aanhouding na poging inbraak De politie kreeg op dinsdag 17 mei, omstreeks 01.30 uur, een melding van een poging inbraak op de Telderskade. Er waren twee verdachten gesignaleerd waarvan getuigen de mannen konden omschrijven. De politie was snel ter plaatse en zag één verdachte man lopen die aan het signalement voldeed. Een politieagent maande de verdachte tot stoppen, maar de verdachte gaf hier geen gehoor aan en zette het op een loopje. De politieagent zette de achtervolging in waarbij hij hulp kreeg van andere collega's. De verdachte, een 19-jarige man uit Leiden, werd vervolgens op de Jacques Urlusplantsoen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Aanhouding na poging inbraak De politie heeft op maandag 16 mei, omstreeks 05.15 uur, een verdachte aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Vijf Meiplein. Tijdens een surveillance hoorde de politieagenten een alarm afgaan waarna zij direct een bestelauto uit de Rooseveltstraat zagen komen rijden. De politieagenten hielden de bestelauto staande en ontdekte in de auto diverse inbrekersgereedschappen. De man, een 19-jarige uit Den Haag, is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Alphen a/d Rijn Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op vrijdag 13 mei heeft de politie twee automobilisten aangehouden. Aan het beging van de avond werd gecontroleerd op de Conradstraat. In totaal legden 163 bestuurders de blaastest af. Bij één bestuurder wees de blaastest op straat aan dat hij gedronken had. Op het politiebureau bleek zijn ademalcoholgehalte echter onder de limiet van 220 ug/l, namelijk 205 ug/l. Later op de avond werd gecontroleerd op de Willem de Zwijgerlaan. Hier werd een 56-jarige Alphenaar aangehouden. Hij blies 315 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Zwammerdam Serie inbraken

In een aantal woningen aan de Vinkebuurt en een woning op de Buitendorpstraat vond tussen 13 mei 2005 en 14 mei een poging tot inbraak plaats. Van de daders ontbreekt elk spoor. In twee woningen daarvan werd daadwerkelijk ingebroken waarbij de inbrekers o.a. een portemonnee stalen. De inbrekers forceerden ramen en deuren om zich toegang te verschaffen tot de woningen. De poging tot inbraak in de woning aan de Buitendorpstraat mislukte, omdat de eigenaar de binnenzijde van zijn draairaam extra had laten beveiligen. De politie doet nader onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiderdorp Rijden onder invloed

Op 16 mei 2005, omstreeks 06.00 uur, hield de politie een 22-jarige man uit Leiderdorp aan op de Engelendaal. De men reed met hoge snelheid uit een parkeergarage. Toen hij linksaf de Persant Snoepweg op wilde rijden kwam de automobilist in een slip terecht waarbij zijn auto 180 graden om zijn as draaide. De automobilist vervolgde zijn weg door vervolgens tegen het verkeer in rijden. De politie greep in en bracht de automobilist tot stilstand waarna hem een blaastest werd afgenomen. De bestuurder blies 395 ug/l terwijl het toegestane limiet 220 ug/l is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Roelofarendsveen Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op vrijdag 13 mei heeft de politie vijf automobilisten aangehouden. Gecontroleerd werd op de Alkemadelaan. Het hoogstgemeten ademalcoholgehalte was 520 ug/l en werd geblazen door een 35-jarige man uit Leimuiden. Een 46-jarige man uit Den Haag stopte bij de plek van de alcoholcontrole, maar stapte uit zijn auto en liep weg. Hierop is hij aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Dit was in verband met eerder rijden onder invloed ongeldig verklaard. Hij blies 505 ug/l. Allen kregen een proces-verbaal.

Reeuwijk Onder invloed

De politie heeft zaterdag 14 mei een 24-jarige man uit Reeuwijk aangehouden. De man reed rond 04.00 uur met hoge snelheid een politieauto tegemoet op de Van Staverenstraat. De agenten hebben de man vervolgens ter controle staande gehouden op de Koningin Wilhelminastraat. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 590 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man moest dus zijn rijbewijs inleveren.

Stolwijk Onder invloed

De politie heeft dinsdag 17 mei rond 01.30 uur een 26-jarige man uit Krimpen a/d IJssel aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd ter controle staande gehouden op de Schoonhovenseweg. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 620 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man moest dus zijn rijbewijs inleveren.

Waddinxveen/ Boskoop Fietsenkijkdag

De politie Waddinxveen-Boskoop houdt op zaterdag 21 mei weer een fietsenkijkdag. Geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 13.30 uur terecht op het politiebureau aan de Limaweg te Waddinxveen. De politie vraagt een eigendomsbewijs of een afschrift van de aangifte mee te nemen. De fietsen waarvan geen eigenaar bekend wordt, zullen worden doorverkocht aan een opkoper.

Bergambacht Controle snelheid

De politie heeft op donderdag 12 mei tussen 08.00 en 09.00 uur op de Lekdijk-West een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. Er werden zes processen verbaal uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid was 101 km/u waar 60 km/u is toegestaan.

Berkenwoude Bekeuringen voor overlast

De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei drie jongeren uit Berkenwoude bekeurd voor overlast. De jongeren hielden zich al schreeuwend op bij een uitgaanscentrum waarna ze een bekeuring van 75 euro kregen.

Schoonhoven Gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft op zaterdag 14 mei om 14.25 uur een 25-jarige automobilist uit Lopik aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de G.J. van Heuven Goedhartweg en zonder snelheid te minderen en richting aan te geven de Lopikersingel oprijden. De bestuurder reageerde niet op een stopteken en parkeerde zijn auto op de Cellebroederstraat. Bij het aanspreken kon de bestuurder geen autopapieren overleggen en werd hiervoor bekeurd. De bestuurder stelde zich hierna agressief op en beledigde een agent. De bestuurder werd aangehouden maar pleegde verzet door zich vast te houden aan het stuur. De bestuurder weigerde ook op het bureau medewerking en wilde in eerste instantie geen woongegevens opgeven. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Vlist Auto te water, bestuurder onder invloed

De politie heeft op maandag 16 mei een 41-jarige automobilist uit Polsbroek aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was door nog onbekende oorzaak met zijn auto op de kop in het water langs de Slangeweg terechtgekomen. Drie fietsers zagen de auto liggen en ontdekten de bestuurder in de auto. De fietsers wisten de man uit de auto te halen. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 855 ug/l. De limiet is 220.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Aanhouding na mishandeling

De politie heeft in de nacht van zondag 15 op maandag 16 mei een 40-jarige man uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden na het mishandelen van een 29-jarige plaatsgenoot. In een uitgaansgelegenheid ontstond een vechtpartij waarbij de 29-jarige man door meerdere personen werd geslagen. De 29-jarige man wilde een onenigheid sussen waarbij een vriend van hem betrokken was. De man liep enkele snijwondjes op in het gezicht en aan een been.

Gouda Verkeersongeval

Vrijdag 13 mei omstreeks 17.15 uur vond op de Dunantsingel een verkeersongeval plaats. Een 3-jarige Gouwenaar rende de straat op achter een voetbal aan, waarna hij werd aangereden door een 28-jarige automobiliste uit Gouda. De Gouwenaar werd met een hoofdwond, schrammen en een pijnlijke rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --