Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Wijzigingen gebiedsagenten Arnhem Noord
Publicatiedatum: 17-05-2005

In de unit Arnhem Noord van het district Arnhem Veluwezoom zijn een aantal wijzigingen bij de gebiedsagenten.

Henk de Borst is vertrokken als gebiedsagent van het Spijkerkwartier, Spoorhoek en Boulevardkwartier. Voor hem is in de plaats gekomen Frank Reijnders.
Ruart Riewalt is vertrokken als gebiedsagent voor de Binnenstad (3). Zijn plaats wordt ingenomen door Rob van Aalst, voorheen basis politiemedewerker in Arnhem Noord.
Fred Buijert is vertrokken als gebiedsagent in de Binnenstad (2), zijn plaats wordt ingenomen door Wil Schiere.
De plek van Wil Schiere, gebiedsagent in Plattenburg, Paasberg, Wellenstein wordt ingenomen door Jan Visser.
Voor de wijk van Jan Visser: Hoogkamp, Burgemeesterswijk, Gulden Bodem, Sterrenberg, Transvaalbuurt, park Sonsbeek en park Zijpendaal wordt binnenkort een vervanger aangewezen.

De spreekuren van de gebiedsagenten in deze wijken blijven ongewijzigd.

Momenteel zijn er in totaal 34 gebiedsagenten werkzaam in Arnhem. De gebiedsagenten zijn het eerste aanspreekpunt in de wijk voor de bevolking, de winkeliers en overige bedrijven, in het kader van het gebiedsgericht werken. Samen met hen wordt gewerkt aan een veilige en leefbare buurt.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Voorthuizen-gewonden bij ongeval,veroorzaker op de vlucht
Publicatiedatum: 17-05-2005

Bij een verkeersongeval op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen zijn maandagavond een 22-jarige automobilist en zijn 19-jarige vrouwelijke passagier uit Voorthuizen gewond geraakt. De slachtoffers werden even voor elf uur aangereden door een andere automobilist, die er na de aanrijding vandoor is gegaan zonder zich bekend te maken. De politie heeft de achtergelaten auto veiliggesteld voor onderzoek. Volgens de politie waren de beide slachtoffers van achteren aangereden door de voortvluchtige automobilist. De slachtoffers zijn met gezichts- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort. De beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Volgens de eigenaar van de auto had er iemand anders met de wagen gereden. Een onderzoek naar de verblijfplaats van de bestuurder heeft nog niets opgeleverd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - jongetje (5) aangereden

Publicatiedatum: 17-05-2005

Een vijfjarig jongetje uit Nijkerk is maandagmiddag licht gewond geraakt nadat hij op de Julianastraat in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffertje reed op een fiets over de stoep en stak op een gegeven moment de straat over. Op dat moment kwam er een auto aanrijden, bestuurd door een 24-jarige man uit Nijkerk, die het jongetje niet meer kon ontwijken. Volgens de verklaring van de automobilist zou hij verrast zijn doordat het jongetje plotseling de rijbaan op reed. Het slachtoffer had als gevolg van de aanrijding wat schaafwonden opgelopen en hoefde niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606