Ingezonden persbericht


Perscommuniqué

LYCOS EUROPE EN ABOUT.COM ONDERTEKENEN EEN VERKOOPOVEREENKOMST VOOR EUROPESE MARKTEN


· De overeenkomst geldt voor acht Europese landen
· LYCOS Europe voegt de Europese advertising inventory van About.com bij het LYCOS Europe Network
· In de Verenigde Staten zal het gebruikersbestand van het LYCOS Europe Network met 80% stijgen
· Het in de Verenigde Staten gevestigde About.com is de leidinggevende producent in Amerika van originele online content

Gütersloh/Duitsland, 17. mei 2005 - LYCOS Europe, één van de leidinggevende Europese portal providers, en About.com, de in de Verenigde Staten gevestigde online bron voor originele consumenteninformatie en -advies en een dochteronderneming van de The New York Times , hebben een verkoopovereenkomst ondertekend voor de Europese advertising inventory van de About.com website. Conform deze overeenkomst zal LYCOS Europe de exclusieve voorkoopagent voor About.com zijn in Duitsland, het Verenigde Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Denemarken en Zweden. LYCOS Europe zal in deze landen de advertising inventory van About.com verkopen. Als één van de meest bezochte online informatiebronnen voor consumenten, trekt About.com regelmatig miljoenen gebruikers uit Europa aan. De overeenkomst tussen LYCOS Europe en About.com is op 4 april ingegaan, en heeft een minimum duur van één jaar.

About.com publiceert artikelen vanuit haar netwerk van bijna 500 "gidsen" over veel onderwerpen , waaronder gezondheid, geld en auto's. Maandelijks bezoeken meer dan 20 miljoen gebruikers deze gidsen om naar behoeften informatie te vinden. LYCOS Europe zal adverteerders nu nóg meer specifieke advertentieruimte kunnen bieden op het vlak van Geld, Reizen, Mobiele Telefonie, Gadgets of Auto's. Bovendien zal de Europese advertising inventory van About.com in het LYCOS Europe netwerk geïntegreerd worden om de verkoop te vergemakkelijken. Deze integratie zal maandelijks tot een toename van twee miljoen unieke gebruikers voor LYCOS leiden.

Michael Rohowski, CSO van LYCOS Europe, zegt in dit verband: "LYCOS Europe heeft bewezen één van de krachtigste Europese advertentieplatforms te zijn. Wij merken een sterke toename van adverteerders die hun campagnes op Pan-Europees niveau willen plannen. Met onze sterke oriëntatie op internationale campagnes en klanten, is de overeenkomst met About.com een perfecte stap, waardoor ons netwerk nu nóg aantrekkelijker zal worden."

Mark Westlake, senior vice president, verkoop en marketing voor About.com, zegt: "About.com verheugt zich op de samenwerking met Lycos Europe door deze verkoopovereenkomst. Samen zullen we in staat zijn om de aanwezigheid van About.com en de penetratie van Lycos in Europa nóg meer te versterken."


- Einde -
LYCOS Europe

Lycos Europe is een van Europa's leidende internet portals met een netwerk in elf landen en negen talen. Maandelijks bezoeken meer dan 20 miljoen mensen het Lycos netwerk en worden er 2,0 miljard pageviews gegenereerd. Naast Nederland is Lycos actief in de volgende landen: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland.

About.com
About.com werd opgericht in 1997 en is één van de leidinggevende online bronnen voor originele consumenteninformatie en -advies. About.com werd in maart 2005 door de The New York Times Company (NYSE: NYT) gekocht, een leidinggevende media onderneming met een omzet van $3,3 biljoen in 2004. De maatschappij is ook eigenaar van The New York Times, de International Herald Tribune, de Boston Globe, 16 andere dagbladen, acht op het netwerk aangesloten televisiestations, twee radiostations in New York City en meer dan 40 websites, met inbegrip van NYTimes.com en Boston.com. Als een top 15 web onderneming speelt About.com een doorslaggevende rol in het leven van meer dan 20 miljoen Internet gebruikers. Het succes van About.com komt voort uit een uniek Gidsensysteem met 23 themakanalen, en de promotie van originele onderwerpen van meer dan 475 consulenten, de zogenaamde "Gidsen." De Gidsen vormen het hart van About.com en met ongeveer 50,000+ relevante artikelen is de informatie altijd nuttig, praktisch en persoonlijk. Met meer dan 1 miljoen originele onderwerpen en ongeveer 400 miljoen bezoekers per maand is de bibliotheek van About.com op dit ogenblik de grootste in zijn soort op het Web, en behoudt About.com de positie als één van de meest populaire bestemmingen op het Web.

Indien u vragen heeft:

LYCOS Europe

Kay Oberbeck
Director Public Relations Europe & Germany
Tel.: +49-(0)5241-80-71055
Fax: +49-(0)5241-80-671055
E-mail: kay.oberbeck@lycos-europe.com