Heuvelrug 10.30 uur

Utrecht 17-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Brutale diefstal

VEENENDAAL- Op maandagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 15.40 uur liep een 91-jarige vrouw uit Veenendaal over het Tarweveld. Ze duwde een rollator voort en in het mandje lag haar tas. Plotseling kwamen twee jongens op een fiets langs haar fietsen. De bijrijder griste vervolgens de tas uit het mandje en beide jongens, leeftijd tussen 15-18, donkere huidskleur, reden vervolgens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen van deze laffe beroving. Zij kunnen bellen met het district Heuvelrug; 0900-8844.

Gebroken neus

RHENEN- Op maandagmiddag raakte een jongen gewond nadat hij tegen zijn neus was geslagen. Omstreeks 15.50 uur kregen twee jongens woorden met elkaar. Een 15-jarige jongen uit Achterberg sloeg vervolgens tegen de neus van de 17-jarige jongen uit Amsterdam. Door deze klap brak de jongen zijn neus en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en de verdachte zal worden verhoord over dit feit.

Botsing

VEENENDAAL- Op maandagavond raakte een vrouw gewond na een aanrijding. Omstreeks 19.30 uur reed een 21-jarige man uit Lienden in zijn auto over de Kerkewijk. De man lette even niet op en reed tegen een geparkeerde auto aan. Zijn 18-jarige passagier uit Veenendaal raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Beide autos raakten beschadigd.

Klappen van jongens

VEENENDAAL- Op zaterdagavond kreeg een man klappen van enkele jongens. Omstreeks 18.15 uur reed een 20-jarige automobilist uit Veenendaal over De Palmen Grift. Hij werd hier aangesproken door een groep jongens. Kennelijk kenden de jongens hem en de man werd uitgescholden en kreeg schoppen en klappen van enkele jongens in de groep. Ook werd een deuk geschopt in een portier. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Reeks inbraken en pogingen inbraak wijk De Heul

WIJK BIJ DUURSTEDE In de afgelopen weken zijn bij de politie verschillende meldingen binnengekomen van inbraken en pogingen inbraak bij woningen in de wijk De Heul.

Met name in de dagen tussen 27 april en 5 mei zijn zeven woningen door de leden van het inbrekersgilde bezocht. Onder meer aan de Karolingersweg, Juno, Tiberius, Rorikstraat en Theutbertusstraat kwamen de ongenode gasten langs.

Uit de woningen werden onder meer laptops, geluids- en beeldapparatuur gestolen. In een geval namen de inbrekers niet alleen de autosleutels weg, maar ook de auto zelf (Toyota Avensis).

In enkele gevallen was het binnenkomen van de woning vrij makkelijk en lag de buit bijna voor het oprapen.

De politie verzoekt met nadruk om ramen en deuren in de nacht en bij afwezigheid overdag goed af te sluiten en kostbare spullen uit het zicht te halen.

Daarnaast wil de politie uiteraard nog graag in het contact komen met mogelijke getuigen of andere tipgevers die iets kunnen vertellen over de gepleegde inbraken.

Tot slot benadrukt de politie dat bij situaties, zoals onbekende mensen die verdacht rond woningen lopen, te bellen via 112. Onthoud daarbij goed de kenmerken van een verdachte en probeer gegevens zoals kentekens van autos te noteren.

Aanhouding in inbraak en overval winkel

VEENENDAAL De recherche van het district Heuvelrug heeft vorige week een aanhouding verricht in het onderzoek naar de inbraak en overval op een winkel aan de Zandstraat op 28 maart j.l. De tijdens het onderzoek verkregen informatie leidde naar deze verdachte. Het is zeker dat nog andere personen met deze overval te maken hebben gehad. De politie is daarom nog druk bezig met het onderzoek.

Op 28 maart kwam bij de politie een nachtelijke melding binnen van een inbraak, waarbij enkele autoradios waren gestolen. Tijdens deze inbraak bleef aardig wat rommel achter. Een winkelmedewerker ging direct aan de slag om dit op te ruimen. Tijdens het opruimen werd hij echter neergeslagen en vastgebonden door de vermoedelijk teruggekeerde inbrekers.

De overvallers gingen er in een mini-cooper vandoor. De auto werd later teruggevonden.