Ingezonden persbericht


Persbericht

Beau Mertens wint Arcus Jaarprijs 2005

Productinnovatie 'Stable Table' groot succes

Heerlen, 13 mei 2005

De Arcus Jaarprijs is gisteren uitgereikt aan Beau Mertens (19). Samen met een aantal medestudenten heeft ze de Stable Table bedacht, een 'slim bierviltje' dat binnenkort echt in productie gaat. Van de vijf finalisten vond de jury Beau het meest geschikt om begin september het Arcus College te vertegenwoordigen op de landelijke bijeenkomst van 'MBO-uitblinkers'.

Arcus Jaarprijs 2005
De Arcus Jaarprijs is een prijs die wordt toegekend aan de Arcus-deelnemer die het afgelopen jaar een prestatie van formaat heeft geleverd. Dat kan één bijzondere daad zijn, maar ook een jaar lang uitmuntend presteren. Elke unit van het Arcus College draagt een kandidaat aan die door een professionele jury wordt beoordeeld. Dit jaar waren de kandidaten: Maria Zamani (unit Educatie / Trajectbureau), Ruud Hermans (unit Gezondheidszorg, Dienstverlening en Welzijn), Lindsey Janssen (unit Horeca en Toerisme), Sharmila Nasheed (unit Techniek) en de winnares Beau Mertens van de unit Administratie en Handel.

'Stable Table'
Beau Mertens is vierdejaars student van de opleiding Internationale Handel / Groothandel. Onderdeel van het laatste studiejaar is het opstarten van een eigen onderneming. Alhoewel dit project altijd praktijkgericht is, kregen Beau en haar medestudenten hun onderneming ook écht van de grond. Ze ontwikkelden de Stable Table, een bierviltje dat onder de poot van een wankele tafel kan worden geschoven. Horecaondernemers uit de regio waren meteen enthousiast, 75% van de bezochte kasteleins wilde direct een order plaatsen.

Manager PR en Promotie
Binnen de eigen onderneming heeft Beau de rol van manager PR en Promotie vervult. De jury roemde de wijze waarop zij de juiste kanalen heeft weten te bereiken. Zonder een noemenswaardig budget wist Beau aandacht te krijgen in gedrukte media, op L1 Radio en een tv-interview met het Duitse ZDF staat nog op de planning.

Jury onder de indruk
Dit jaar is er voor het eerst een externe jury gevraagd om de kandidaten te beoordelen. De heer H. Bogman, burgemeester van Simpelveld en de heer Willems, lid van College van Bestuur Hogeschool Zuyd geven aan zeer onder de indruk te zijn van alle vijf kandidaten. Dhr. Bogman: "Er wordt de laatste tijd veel negatief bericht over jongeren, daardoor verliezen we soms de grote meerderheid uit het oog die wél prima presteert. Positieve signalen zoals een Arcus Jaarprijs horen we veel te weinig. Wij zijn diep onder de indruk van de gedrevenheid en de manier waarop deze jongeren er helemaal voor gaan. Dat is fantastisch om te zien."

Landelijke bijeenkomst MBO-uitblinkers
Op vrijdagmiddag 2 september zal Beau Mertens namens het Arcus College aanwezig zijn bij de landelijke opening van het schooljaar voor het middelbaar beroepsonderwijs. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst krijgen schoolwinnaars uit heel Nederland de prijs voor MBO-uitblinker uitgereikt door Staatssecretaris Rutten van Onderwijs.

**********************************