Gemeente Vlaardingen


Internationale ontmoeting in sportieve sfeer
17 mei 2005

De vriendschapsbanden tussen Vlaardingen en de Tsjechische partnerstad Moravská Trebová zijn dit weekend weer versterkt, tijdens een bezoek van voetbaljeugd en tennissers uit Moravská aan onze stad.

Aan het door VFC (met buitengewone inzet van Jaap Jongejan) georganiseerde voetbaltoernooi voor de leeftijd 10-14 deden zeven clubs mee, behalve uit Moravská en Nederland ook uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Van der Velde feliciteert de sporters
Wethouder Ben van der Velde reikt de prijzen uit (foto Arie Wapenaar).

Winnaars
Prijzen werden gewonnen door VFC, Sliedrecht en Zoetermeer. Wethouder Ben van der Velde opende het toernooi en reikte zondag de prijzen uit (zie foto). Bij het tennissen (georganiseerd door Christiaan van Baal en gehouden bij VLTC en Yellow Smash) wonnen de Tsjechen; Milan Smeral bij de heren, Dana Buriankova bij de dames. Bij beide toernooien was de sfeer uiterst sportief.

Initiatief
Het initiatief voor de sportieve ontmoeting kwam vanuit de verschillende clubs. De Stichting Vrienden van Moravská Trebová heeft het weekend financieel en organisatorisch gesteund. Burgemeester Tjerk Bruinsma ontving het gezelschap uit Moravská vrijdag in zijn beste Tsjechisch, en woonde de toernooien bij.

Volgend bezoek
Rond het Loggerfestival (18 juni) krijgt Vlaardingen weer bezoek uit de partnerstad; dan gaat het niet om sport, maar om bedrijvigheid, kunst en cultuur. De burgemeester van Moravská Trebová, Josef Otadal, zal dan deel uitmaken van een 60-koppig gezelschap.