Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht 17-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Steekpartij

MAARSSEN - Vrijdagavond 13 mei omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Marktplein. Ter plaatse trof de politie in een auto drie mannen en een vrouw aan. Een van de mannen, een 24-jarige Utrechter, had bloed op zijn kleding en verklaarde te zijn gestoken in de horecagelegenheid. De agenten hebben hierop een ambulance laten komen, die de man heeft overgebracht naar het UMC in Utrecht. Medewerkers van de horecagelegenheid hebben een 22-jarige verdachte uit Maarssen aangehouden en overgedragen aan de politie. Naar een andere verdachte wordt nog gezocht. De politie heeft de steekpartij in onderzoek.

Oproep getuigen

DE RONDE VENEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei kreeg de politie de melding dat vanuit een zwarte Mercedes met een paintballpistool op voorbijgangers werd geschoten. De politie kreeg diverse meldingen in Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Uithoorn en Aalsmeer.

Op de Rondweg in Mijdrecht trof de politie een zwarte Mercedes aan en liet het voertuig stoppen. In de auto werd een paintballpistool aangetroffen. Deze is in beslag genomen en beide inzittenden, een 18-jarige bestuurder uit Vinkeveen en een 19-jarige man uit Ouderkerk aan de Amstel zijn aangehouden. De politie verzoekt gedupeerden aangifte te doen. De incidenten hebben plaatsgevonden van vrijdagmiddag 13 tot zaterdagochtend 14 mei 2005 04.30 uur.

Auto-inbrekers aangehouden

MAARSSEN In de vroege ochtend van zondag 15 mei heeft de politie twee verdachten van auto-inbraak aangehouden.

Omstreeks 03.50 uur meldden getuigen dat een aantal mannen aan het inbreken was in autos op een parkeerterrein aan de Straatweg. Meerdere agenten gingen ter plaatse en konden een 21-jarige Utrechter en een 18-jarige Veenendaler aanhouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten. In de buurt trof de politie ook een auto aan waarvan de deuren openstonden en waarin zij inbrekerswerktuig aantroffen. De politie doet nader onderzoek.

Bootdieven aangehouden

WOERDEN Op zondag 15 mei omstreeks 23.35 uur kreeg de politie de melding van een diefstal van een boot die aan de Nassaukade was aangelegd. Omstanders hadden twee jongens, 15 jaar en uit Bilthoven en Woerden, aangehouden. De jongen uit Bilthoven probeerde zijn aanhouding te voorkomen en sloeg daarbij een 60-jarige omstander uit Woerden tegen zijn hoofd. Na komst van de politie zijn de jongens meegenomen naar het politiebureau, waar zij zijn gehoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt. Nog een derde verdachte had weten te ontkomen, hij wordt ontboden op het politiebureau.

Autos vernield

MIJDRECHT - Maandagavond 16 mei omstreeks 23.25 uur heeft de politie een man uit Mijdrecht aangehouden voor het vernielen van autos.

De man liep op de Cornelis Beerninckstraat en sloeg van meerdere autos de buitenspiegels stuk. Dankzij getuigen kon de politie de verdachte aanhouden. De man wilde zijn identiteit niet bekend maken. Hij is ingesloten. De politie heeft de vernielingen in onderzoek en roept gedupeerden op om aangifte te doen.

Gestolen scooter

WOERDEN Dinsdagmorgen 17 mei omstreeks 01.30 uur heeft de politie op de Europabaan twee verdachten van een scooterdiefstal aangehouden.

Tijdens een standaardcontrole van een bestelbus trof de politie in de laadruimte een scooter aan. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht en 19-jarige inzittende uit Utrecht verklaarden dat zij de scooter zojuist gekocht hadden. Echter het slot was geforceerd en nergens was een framenummer te ontdekken. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.