Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Succesvol debuut Marc Koster in Dunlop SportMaxx Clio Cup

Zandvoort, Naarden, 16 mei 2005. Marc Koster heeft een goed debuut gemaakt in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. De coureur uit Naarden eindigde in de beide races, verreden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, op een mooie vierde plaats in het 26 auto's tellende, competitieve veld.

Na successen in de Toyota Yaris Cup en de SEAT Cupra Cup groeide Marc Koster (33) door naar de Dunlop SportMaxx Clio Cup, een snellere merkencup voor meer ervaren rijders. "De competitie in deze cup is zwaar, ik ben tevreden als ik dit seizoen enkele keren in de top vijf eindig", aldus Marc nadat hij zijn contract met het befaamde Team Bleekemolen had ondertekend. Team Bleekemolen won de afgelopen vier seizoenen driemaal de titel in de Clio Cup.

Bij de start van de eerste race op Pinkstermaandag won Marc al meteen een plaatsje. Hij lag op dat moment vierde, achter leider Phil Bastiaans en zijn beide teamgenoten Allard Kalff (tweede) en Dillon Koster. In deze volgorde kwam het viertal ook over de finish. Marc reed de hele race vlak achter zijn teamgenoten en eindigde op slechts een seconde van winnaar Bastiaans. "Dillon en Allard die voor mij reden zijn mijn teamgenoten, ik wilde hen niet in de weg rijden", aldus Marc na zijn race. "Bovendien kon ik het tempo wel volgen, maar was ik niet sneller dan hen. Ik kon hen dus sowieso niet aanvallen."

De startopstelling van de tweede race, die later op de dag werd verreden, werd bepaald naar aanleiding van de rondetijden van de eerste race. "Daarom heb ik mij de eerste ronden van de eerste race geconcentreerd op het rijden van een snelle rondetijd", aldus Koster. "Dat ging goed, ik reed de op één na snelste tijd van het hele veld. Ik mocht de tweede race dus vanaf de tweede startpositie, op de eerste startrij, beginnen."

Vlak na de start van de tweede race ging het bijna helemaal fout. Marc: "Ik behield bij de start mijn tweede plek. In de Hugenholtzbocht kreeg ik een niet zo net tikje van raceleider Berend Gesman, die van pole position was vertrokken. Ik stond bijna haaks op de weg, maar ik kon mijn auto onder controle houden. Ik heb gelukkig veel ervaring met driften, het gecontroleerd glijden met een auto."

Marc viel door het incident terug naar de zevende plaats. Hij passeerde een tegenstander, zag een voorligger uitvallen en een andere rijder vóór hem terugvallen na een stop & go-penalty. Zo eindigde Koster wederom als vierde. Hij reed bovendien, op 0,04 seconde na, de snelste tijd van de race. "Ik ben supertevreden", concludeerde hij aan het einde van het raceweekeinde. "Ik had van tevoren niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen!"

Uitslag race 1:


1. Phil Bastiaans, 12 ronden in 28:42.114;


2. Allard Kalff, op 0.273;


3. Dillon Koster, op 0.791;


4. Marc Koster, op 1.074.

Uitslag race 2;


1. Allard Kalff, 12 ronden in 23:59.647;


2. Phil Bastiaans, op 1.484;


3. Oscar Middeldorp, op 1.622;


4. Marc Koster, op 2.060.

Stand na drie races:


1. Kalff 55;


2. Bastiaans 54,


3. Dillon Koster 35;

7. Marc Koster 26.


---
voor de redactie:
Voor nadere inlichtingen: Marc Koster, tel. 06 5575 2222.


---- --