Ingezonden persbericht


Persbericht

17 mei 2005

MiraTes Cholesterol ZelfTest verkrijgt CE-registratie

~ registratie biedt nieuwe mogelijkheden voor groei in Europa ~

MiraTes, marktleider op het gebied van in-vitro diagnostische zelftests kondigt vandaag aan dat zijn succesvolle Cholesterol ZelfTest een CE-registratie heeft gekregen. De CE-registratie maakt het mogelijk voor MiraTes om zijn Cholesterol ZelfTest conform de nieuwe Europese wetgeving overal in Europa te verkopen via apotheken en drogisterijen.

Vanaf 7 december 2005 moeten alle in-vitro diagnostische producten een CE-registratie hebben. Het CE-merk geeft aan dat producten zijn geproduceerd conform de Europese regelgeving. De CE-richtlijnen stellen onder andere eisen aan de veiligheid, handleiding, verpakking en service. Bovendien moeten fabrikanten die CE-producten leveren een adequaat en doeltreffend kwaliteitssysteem hanteren en alle processen binnen dit systeem, zoals bijvoorbeeld klachtafhandeling, nauwkeurig documenteren.

De MiraTes Cholesterol ZelfTest is begin 2001 geïntroduceerd en is verkrijgbaar in alle apotheken en een aantal drogisterijen, waaronder Uw Eigen Drogist, ABC-drogist en D.I.O.-drogist in Nederland. Via het Internet wordt de test bovendien verkocht in België, Duitsland, Groot-Brittannië, Scandinavië en Spanje. De CE-markering voor de Cholesterol ZelfTest biedt MiraTes de gelegenheid zijn marktpositie en distributiekanaal in Europa verder uit te bouwen. Naast een zelftest voor Cholesterol verkoopt MiraTes onder andere Cholesterol Plus-, Pfeiffer-, Allergie- en Menopauze-tests.

"We zijn erg ingenomen met de CE-registratie voor onze Cholesterol ZelfTest", aldus Johan Miedema, kwaliteitsmanager bij MiraTes Europe BV. "Consumenten voelen zich steeds meer verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. Niet alleen zoeken ze op het Internet naar informatie over ziekte en gezondheid, ze zoeken ook naar mogelijkheden om zichzelf te testen. Het is daarom goed dat er een CE-merk is wat consumenten garandeert dat een bepaalde zelftest en de fabrikant ervan aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Onder druk van de Europese wetgeving zijn de laatste jaren daarom ook veel niet-serieuze spelers van de markt verdwenen."

In de aanloop naar de CE-registratie is de verkoop van de MiraTes Cholesterol ZelfTest sterk gestegen. MiraTes verwacht dat de totale verkoop in 2005 vier keer hoger uit zal komen dan in 2004. De consumentenadviesprijs voor de MiraTes Cholesterol ZelfTest is ¤9,95.

(332 woorden)

Bij dit bericht is beeldmateriaal beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met jgalema@mirates.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over MiraTes
MiraTes is marktleider op het gebied van diagnostische tests voor thuisgebruik. Met zijn producten en service beantwoordt het bedrijf aan de vraag van consumenten naar informatie en zelftests op het gebied van gezondheid.

Bij MiraTes staat de individuele mens, die om welke reden dan ook informatie zoekt over zijn gezondheid, centraal. De zelftesten van MiraTes zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en gebaseerd op standaard laboratoriumtests die ook in ziekenhuizen, ambulances, huisartsenpraktijken e.d. worden gebruikt.

Betrouwbaarheid, service en kwaliteit zijn de kernwaarden van MiraTes. MiraTes beschikt over een eigen medische staf en een internationale helpdesk. Bovendien is het bedrijf aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie DIAGNED en onderschrijft de door deze organisatie opgelegde regels aangaande privacy, milieu en reclamecodes. Voor meer informatie over DIAGNED: http://www.diagned.nl.

MiraTes is opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam. De producten van MiraTes worden in Nederland verkocht via apotheken, drogisterijen en wereldwijd via het Internet.

Voor meer informatie over MiraTes kunt u een bezoek brengen aan http://www.mirates.nl of contact opnemen met:

Joost Galema
Communications Manager MiraTes Europe BV
Telefoon: +31 (0)10 262 13 38
E-mail : jgalema@mirates.com