Politie Zuid-Holland-Zuid

17/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-05-2005 - Persberichten District I

MOLOTOV COCKTAIL
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagavond 16 mei een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van het maken en aansteken van een molotovcocktail. De cocktail was ontploft in een brandgang in de Schoolstraat. Een bewoner belde de politie na het horen van een harde knal en het zien van veel rook. Ook had de bewoner jongeren zien wegrennen. De politie vond resten van de cocktail in een brandgang. Na een buurtonderzoekje kwam de politie uit bij de 17-jarige. Hij bekende het maken en aansteken van de cocktail. De jongeren die erbij waren geweest, hadden er niets mee te maken. De jongen werd na verhoor in verzekering gesteld.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 16 mei een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vriendin. De politie kreeg de melding dat er twee personen ruziënd over de A16 zouden lopen. Ter plaatse trof de politie een vrachtwagen op de vluchtstrook. De chauffeur wenkte de politie; hij had een vrouw in zijn auto zitten die even daarvoor over de vluchtstrook liep. Het ging om een 44-jarige vrouw uit Den Haag. Zij had even daarvoor ruzie gehad met haar ex-vriend in de auto. Hij was vervolgens heel hard gaan rijden over de A16. Op een gegeven moment had hij de auto stil gezet op de vluchtstrook en was naar de kofferbak gelopen. Omdat de vrouw bang was dat hij haar iets aan zou doen, was ze de auto uitgestapt en over de vluchtstrook gaan lopen. De vrouw was vervolgens de rijksweg overgestoken. De ex-vriend was haar met de auto achterna gekomen. Nadat de vrouw weer de rijksweg terug was overgestoken, gaf de ex het op en reed weg. De vrouw deed aangifte. De 33-jarige ex werd door de politie ontboden op het bureau. Hij kwam later die avond op het bureau en werd ingesloten.

FLESSENTREKKERIJ
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagavond 16 mei twee mannen van 38 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. De twee hadden in een horecagelegenheid aan de P. Zeemanstraat gegeten en gedronken zonder te betalen. Een pinpas van een van de twee zou het niet doen en de mannen wilden wegkomen met de belofte de volgende dag terug te komen om te betalen. Het personeel schakelde echter de politie in die de twee aanhield. Ze bleken geen cent op zak te hebben. De mannen werd ingesloten.

RAMKRAAK
DORDRECHT Een onbekend persoon met een zwarte auto is in de nacht van 17 mei -vermoedelijk tussen 01.00 en 01.30 uur - een winkel binnengereden aan het Admiraalsplein. De persoon reed de pui van de winkel eruit en nam vervolgens goederen weg uit de kastjes achter de toonbank. De buit bestond uit sigaretten. Een getuige zag dat er een zwarte auto hard wegreed. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Mensen die mogelijk ook iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).