KNWV

Nieuwsbericht Surfen

17-5-2005

Kiteboard Open 2005 doorslaand succes!

De Kiteboard Open 2005, het evenement voor iedereen die van
Watersport, kiteboarden en/of het strand houdt is een doorslaand succes geworden! Duizenden bezoekers vonden hun weg naar het
Noordwijkse strand om van het zeer complete programma te genieten dat op de Kiteboard Open samen is gesteld!

Xpression Session
De weersomstandigheden waren perfect, de wedstrijd kon daarmee een vliegende start maken. Het hele programma werd afgerond en alle deelnemers kwamen met een glimlach van het water! Winnaars bij de Pro klasse: Randy Hereman, winnaar Amateurs, Ralf Karstens, winnaar bij de dames, Jalou Langeree.

Xperience it!
De gratis kitesurf lessen waren een groot succes. Binnen de kortste keren was de enorme capaciteit volgeboekt. Meer dan honderd mensen hebben de eerste kitesurf ervaring mogen genieten op het Noordwijkse strand. Een pluim voor de Watersportverbond erkende kitesurfschool; www.dekiteschool.nl die de lessen voor zijn rekening nam!

Demo's
Ook de demo's verliepen prima, naast de kiteboard demonstraties en free ride sessies, was ook de reddingsdemonstratie door de KNRM een groot succes. Bezoekers van de Kiteboard Open konden mee om te zien hoe een redding in zijn werk gaat en wat er allemaal komt kijken bij het redden van drenkelingen op zee!

Testifal
De kiteboarders konden hun hart ophalen op het testifal terrein. Alle grote en kleine merken waren aanwezig met het laatste materiaal en daarbij was het mogelijk wat materialen te testen. Ook waren er veel teamriders en natuurlijk de medewerkers van de merken zelf die informatie verstrekte over het materiaal!

Het gehele dagprogramma werd soepel aan elkaar gepraat door
internationaal vermaard evenement speaker Lorenzo! Hij wist het publiek de hele dag te entertainen met zijn vlotte babbel en kennis van zaken achter de microphone!

Beach Party
Na een dag vol aktie, strand, zee en wind, was er de Beach Party. Terwijl de laatste kiteboard spullen werden opgeruimt starte de band zijn eerste optreden. De Mashed Potatoes speelde het dak eraf en DJ Dunca de la Funk begeleidt door Norman Soaris op de trommels wisten ook wel hoe je een feest maakt! Prime time namen de Resident KSN surfclub DJ's plaats achter de draaitafels en nu ging het dak er helemaal af! Een spetterende party en alleen maar blije gezichten!

Het geheel is ongelooflijk succesvol geworden, de sport is optimaal in beeld gebracht, alle bezoekers hadden een prachtige dag en de
organisatie heeft al aangegeven het volgend jaar weer te gaan doen! Het Watersportverbond leverde haar bijdrage aan dit evenement en is verblijdt met deze positieve impuls voor de Watersport!

de website: www.kiteboardopen.com

Internetadres: http://www.kitesurfopen.com/
E-mailadres:info@kitesurfopen.com