Gemeente Utrecht

UITBREIDING TRANSFERIUM WESTRAVEN OFFICIEEL VAN START

Verkeerswethouder Yet van den Bergh verricht vanmiddag om 16.30 uur de officiële starthandeling van de uitbreidingswerkzaamheden van Transferium Westraven. Op het huidige transferium worden de komende maanden drie parkeerdekken gebouwd. De gemeenteraad stemde halverwege oktober 2004 in met de uitbreiding, omdat de capaciteit van het transferium momenteel tekortschiet.

Het transferium bestaat momenteel vijf jaar en blijkt sinds enkele jaren goed te voorzien in een behoefte. De vraag naar parkeerplekken is zelfs zo groot dat er momenteel een wachtlijst van bedrijven die abonnementen willen afnemen. Uitbreiding van het transferium met ongeveer 800 parkeerplaatsen is dan ook noodzakelijk.

Halverwege april jl. is gestart met de voorbereidende werkzaamheden in het bestaande gebouw. Als onderdeel hiervan worden de bestaande hellingbanen in het transferium vervangen door bredere hellingbanen die de parkeercapaciteit vergroten en de interne rijroutes in het transferium verbeterd. Daarnaast worden de zogenoemde stabiliteitsverbanden van het gebouw gereed gemaakt voor de uitbreiding van het transferium. Naar verwachting zal vlak voor de zomervakantie worden begonnen met de daadwerkelijke uitbreiding van de drie parkeerdekken. Volgens planning zullen de werkzaamheden begin 2006 worden afgerond; het transferium beschikt dan over in totaal 1365 parkeerplaatsen.

Gedurende de bouwwerkzaamheden is het transferium gewoon open en wordt de overlast voor de gebruikers tot een minimum beperkt. Minimaal tweederde van de huidige capaciteit aan parkeerplekken blijft tijdens de bouwwerkzaamheden beschikbaar voor de gebruikers.

Noot voor de media:
U bent van harte welkom de officiële start van de uitbreidingswerkzaamheden bij te wonen. De startbijeenkomst vindt plaats in Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis, Utrecht (zie bijgaande routebeschrijving).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper van Riet, Stadhuis Bestuurscommunicatie, tel. (030) 286 11 48.