IVN Nederland


Natuurbelevingstocht Voorsterbos Vernieuwd!

De natuurbelevingstocht "Bos in Beweging" in het Voorsterbos is vernieuwd.

De natuurbelevingstocht is een wandeling zonder palen maar met een fotoboek in de hand!

Deze tocht, ook wel fotowandeling genoemd, is in 2001 ontwikkeld door het IVN Consulentschap Flevoland in opdracht van zes recreatieondernemers in Kraggenburg en het Voorsterbos. Zoals de titel van de wandeling ook aangeeft, het bos is in beweging. Het beheer van het bos door Vereniging Natuurmonumenten is er op gericht een bos te laten ontstaan waar de natuur meer haar gang kan gaan. Waar nodig wordt nieuwe natuur gecreëerd. Omdat Vereniging Natuurmonumenten als beheerder van het bos, aantrekkelijke aanpassingen in het bos heeft aangebracht, was dit voldoende redenen om de natuurbelevingstocht te vernieuwen.

Wandelen met een fotoboek in de hand, is een manier om alle zintuigen te prikkelen. De fotos wijzen de weg, dus kritisch kijken is belangrijk. De andere zintuigen worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende doe-activiteiten tijdens de wandeling. Ook staat er bij de fotos informatie over het gebied waarin gewandeld wordt en op welke manier het bos in beweging is, zowel letterlijk als figuurlijk.

De route loopt langs de recreatiebedrijven in Kraggenburg en het Voorsterbos. Het is daarom mogelijk om bij elk recreatiebedrijf met de wandeling te starten. Bos in beweging is een route van totaal 15 kilometer. Ook is het mogelijk de helft van de route te wandelen of nog kortere stukken van de route te wandelen. Op verschillende punten in de route is aangegeven hoe de wandeling verkort of verlengd kan worden.

De natuurbelevingstocht "Bos in Beweging" is te leen bij natuurkampeerterrein de Stiente, Hotel Van Saaze, Camping en Restaurant de Voorst, Recreatiepark De Kei en het IVN Consulentschap Flevoland. Ook kunt u er terecht voor informatie over de wandeling. Met de fotowandeling op pad