Politie Amsterdam-Amstelland

Brand in woning: één dode
17-5-2005. Dinsdagochtend rond halfnegen troffen brandweerlui tijdens het blussen van een brand in een woning aan de Van Gilsestraat, een 83-jarige bewusteloze man aan. De man overleed later in het ziekenhuis.
Man gepakt na schieten op woning ex-partner
17-5-2005. Zondagmiddag rond kwart voor twee werd een man aangehouden in verband met een schietincident. Hij had op de Plesmanlaan in de richting van de flat waar zijn ex verbleef geschoten. Niemand raakte gewond. De verdachte kon vrij snel worden aangehouden. Het vuurwapen werd in de bosjes gevonden.

---
Snelle ontruiming na brand in discotheek
17-5-2005. Zondagochtend rond kwart voor vijf brak er brand uit in de opslagruimte van een discotheek aan de Jan van Galenstraat. De 200 aanwezige gasten en personeelsleden wisten het pand snel te verlaten. Door de rookontwikkeling ondervonden zeven mensen ademhalingsproblemen. Zij werden ter plaatse behandeld. Arrestatie na mishandeling buschauffeur
17-5-2005. Afgelopen maandag arresteerde de recherche van bureau Balistraat in Amsterdam-Noord een 16-jarige jongen die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de mishandeling van een buschauffeur op 8 maart. De chauffeur werd door twee jongens geschopt en geslagen en bespoten met traangas.
Tijdens het onderzoek naar de mishandeling werden beelden van de in de bus aanwezige beveiliginscamera getoond in Ter Plaatse. Kort daarna kwamen diverse bruikbare tips binnen en konden rechercheurs één van de amokmakers in zijn woning arresteren. Ook de identiteit van de tweede verdachte is bij het team bekend.

---
Grootscheepse controle rond Amstelstation
17-5-2005. Afgelopen zaterdag vond er tussen 09.00 en 17.00 uur een grootscheepse controle plaats rond het Amstelstation. De politie werkte samen met TUV-Noord, stadstoezicht, het GVB, het KLPD (afdeling Spoorwegpolitie) en de Douane. Er werd op verscheidene dingen gecontroleerd.
Lees verder...
Kind (2 jaar) valt uit raam bovenop passant
17-5-2005. Zondagmiddag rond half drie viel een 2-jarig meisje uit een raam van een woning op de Postjeskade. Het kind kwam bovenop een man terecht toevallig onder het raam stond. Hierdoor werd haar val gebroken.

De man liep een pijnlijke nek en schouder op. Het slachtoffertje werd ter observatie naar een ziekenhuis overgebracht. Zij is inmiddels weer thuis. Hoe het meisje uit het raam is gevallen wordt nog uitgezocht.