Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 17 mei

Alkmaar 17-05-2005 - 15.00 uur

Rustig gestarte Meidenmarkt kent roerig einde

Schoorl, maandag 16 mei 2005.

De aanvankelijk rustige verlopen Meidenmarkt op de Klimduin in Schoorl kende een roerig einde. In de middaguren was er sprake van een ontspannen sfeer maar later op de avond en in het begin van de nacht werden 18 aanhoudingen verricht. Twaalf verdachten werden voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De Meidenmarkt kende een rustige start. Ondanks het koude weer schat de politie dat dit evenement door 1500 á 2000 bezoekers werd bezocht. Tot het eind van de middag was er sprake van een ontspannen sfeer. Kort na 18.00 uur deden zicht de eerste incidenten voor waarbij verdachten werden aangehouden. Omstreeks 19.00 uur ontstond aan de voet van de Klimduin een massale vechtpartij. Hierbij werd een charge uitgevoerd door de politie. De vechtersbazen keerden zich massaal tegen de politie en bekogelden hen met zowel lege als volle flessen. Een aantal agenten raakten gewond. Eén van hen kreeg een volle fles in zijn gezicht waardoor hij gewond raakte aan zijn mond en een aantal tanden werden vernield. Een andere agent raakte gewond aan zijn been en een derde aan zijn arm.

Gedurende de verdere avond en het begin van de nacht werden in totaal 18 personen aangehouden voor verschillende vergrijpen zoals; openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling, belediging en het bij zich hebben van een verboden wapen (mes). Alle verdachten zijn woonachtig in de regio. Eén van hen mishandelde tijdens zijn insluiting een arrestanten verzorger.

Twaalf personen zijn in verzekering gesteld. De andere verdachten zijn in de loop van de avond en de nacht, na verhoor, op vrije voeten gesteld. De recherche is inmiddels gestart met een onderzoek naar de gepleegde strafbare feiten.

Gestolen vrachtauto terug gevonden.

Heerhugowaard, maandag 16 mei 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een vrachtauto gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Albert Soncklaan. Bij het wegnemen va de vrachtauto raakte een andere auto beschadigd. In de loop van maandag werd de gestolen auto aangetroffen op de Van Veenweg in Heerhugowaard. De auto zat onder de modder en was rondom beschadigd. Daarnaast mist de eigenaar een aantal lampen.

Verkeerscontroles

Alkmaar, maandag 16 mei 2005.

Maandagmiddag en avond werden op een groot aantal wegen in Noord-Kennemerland verkeerscontroles uitgevoerd waarbij gebruik werd gemaakt van een videoauto en motor. Tijdens deze controles werden zeven bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Daarnaast werden vier bestuurders bekeurd omdat zij vanuit hun auto telefoneerden zondert daarbij gebruik te maken van een handsfree set.

Rijden onder invloed van alcohol

Ursem, maandag 16 mei 2005.

Maandagavond werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit De Goorn aangehouden. De jongen reed met zijn auto over de Noorddijkerweg en verloor ter hoogte van de kruising met de Leet de macht over het stuur waarna hij in de naast de weg gelegen sloot belandde. Na het ongeval verliet hij de plaats van het ongeval. Kort daarop meldde de bestuurder zich bij de politie. Het bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Niemand raakte bij dit eenzijdig ongeval gewond.

Heerhugowaard, maandag 16 mei 2005.

Maandagavond overkwam een 28-jarige Hensbroeker hetzelfde. Hij reed met zijn auto over de Rustenburgerweg toen hij de op de kruising met de Korteweg de macht over het stuur verloor en met zijn auto in een sloot belandde. Bij controle bleek alcohol gebruik. De bestuurder blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, maandag 16 mei 2005.

Maandagavond werd een 23-jarige Alkmaarder als bestuurder van een personenauto aangehouden op de Spoorstraat. Bij controle bleek dat ook deze bestuurder teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 545 ug/l. Nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveel.

Hem, dinsdag 17 mei 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij reed als bestuurder van een personenauto over de Hout terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 590 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee gewonden bij aanrijding

Alkmaar, maandag 16 mei 2005.

Maandagavond vond een aanrijding plaats op de kruising van de Martin Luther Kingweg met de Bergerweg. De bestuurder van een personenauto, een 53-jarige man uit Alkmaar reed over de Martin Luther Kingweg. Toen hij de genoemde kruising op reed werd hij aangereden door en personenauto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Bergen. Hierbij raakte de Alkmaarder en een bij hem in de auto zittende 53-jarige vrouw eveneens uit Alkmaar gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Getuigen die achter de auto van de Alkmaarder reden verklaren dat het verkeerslicht groen licht uitstraalde op het moment dat de man de kruising op reed.

Twee mannen aangehouden na verlaten plaats van ongeval

Middenmeer, dinsdag 17 mei 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werden twee mannen van 33 en 34 jaar en afkomstig uit Alkmaar, aangehouden op de Alkmaarseweg. Kort daarvoor waren de twee betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval op de Alkmaarseweg en hadden zij de plaats van het ongeval verlaten. Een passeerden agent zag dat de twee mannen wegrenden en verdwenen in de bossages naast de weg. Na een zoektocht werden de twee ontdekt en aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw van tas beroofd.

Den Helder, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdag heeft een 70-jarige vrouw uit Den Helder aangifte gedaan van een tasjesroof. Dit gebeurde afgelopen maandag tussen 10.45 en 10.50 uur. Het slachtoffer liep over de H.A. Lorentzstraat toen zij werd ingehaald door een fietser. Tijdens het voorbijrijden greep de fietser de tas van de vrouw die zij onder haar arm droeg. De verdachte fietste weg in de richting van de Pasteurstraat. Kort daarop werd de tas teruggevonden. De dief had het geld uit de tas weggenomen. De verdachte is een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een blauw/grijs jack. Het slachtoffer kon niets vertellen over de fiets waarop de verdachte reed.

Giftige stof gestolen van bouwplaats

Heerhugowaard, dinsdag 17 mei 2005.

Vandaag heeft de uitvoerder van een bouwbedrijf aangifte gedaan van de diefstal van enkele tientallen jerrycans met Ronafix. De diefstal vond plaats op één van de bouwplaatsen in de nieuwbouwwijk Stad van de Zon. Het materiaal wordt in de bouw gebruikt voor het aanmaken van een speciale waterdichte mortel. De vloeistaf is melkachtig van kleur in zit in doorzichtige jerrycans van twee liter met een blauwe, witte of zwarte dop. Inname van dit goedje kan, zeker bij kinderen, zeer ernstige gevolgen hebben. De politie verzoekt vinders van deze jerrycans deze in te leveren bij de politie of de gemeente.

Open Dag politie in Castricum

Op zaterdag 21 mei wordt op het politiebureau in Castricum een Open Dag gehouden voor alle geïnteresseerden. Het team in Castricum zal bewoners van Castricum en omgeving demonstreren wat de politie allemaal doet en kan. Er zullen demonstraties worden gegeven door de hondengeleiders van de politie en door het politie biketeam. Zij laten onder andere zien hoe met behulp van de hond een vluchtende verdachte wordt aangehouden en hoe de agenten op de mountainbikes een arrestatie verrichten. In en rondom het bureau zullen verschillende onderdelen van de politie informatie geven over het werk. Ook de partners van de politie, zoals de Koninklijke Marechaussee, zullen hierbij aanwezig zijn. De Open Dag begint zaterdag om 10.00 uur op het politiebureau in Castricum aan de Eerste Groenelaan 68. De dag eindigt om 16.00 uur. De politie verzoekt bezoekers zoveel mogelijk de auto thuis te laten staan in verband met de beperkte parkeergelegenheid.

De volgende onderdelen van de politie en partners van de politie zijn aanstaande zaterdag vertegenwoordigd op de Open Dag:


- Verkeershandhavingsteam (verzorgen in onze regio Noord-Holland Noord onder meer voor toezicht op de verkeersveiligheid).


- Milieubureau (houdt zich bezig met het onder andere het milieu, opslag van vuurwerk, visserijwetgeving etc)


- Technische recherche (zoekt bijvoorbeeld naar sporen op de plaats van een misdrijf)


- Dienst Koninklijke & Diplomatieke Beveiliging. (beveiligen leden van het koninklijk huis en andere belangrijke personen bv recentelijk president Bush bij zijn bezoek aan Nederland)


- Pantserpeloton van de Koninklijke Marechaussee


- Wervingspool Politie (Zaanstreek-Waterland , Kennemerland & Noord-Holland Noord).


- Politie Servicelijn (0900-8844) (de medewerkers waar alle telefoontjes binnenkomen van het 0900-8844 nummer en de personen die de internetaangiftes verwerken)


- Hondengeleiders Noord-Holland Noord


- Speurhondgeleidster uit de politieregio Amsterdam-Amstelland.


- Biketeam uit Alkmaar (dynamische politiesurveillance op mountainbikes).

De laatste drie zullen in de middag demonstaties geven op het sportterrein naast het politiebureau.

Er zullen in en rond het politiebureau diverse stands zijn van onder andere:


- Politie Keurmerk Veilig Wonen (inbraakpreventie )


- Bureau HALT (het alternatief voor minderjarigen die in contact zijn gekomen met de politie)


- Brijderstichting (alcohol & drugs)


- Rijwielhandel PROFILE ( Diefstalpreventie en veiligheid)


- Politievoertuigengroep (vrijwilligers die oude politievoertuigen verzamelen en in originele staat willen behouden)


- Radio Castricum


- Chauffeursvereniging De Klapband uit de Zaanstreek/Kennemerland. (Voorlichting met betrekking tot de zogenaamde DODE HOEK bij vrachtwagens.

Op deze dag zal er in principe op het bureau Castricum geen aangifte kunnen worden gedaan. In dringende gevallen kan bij de politie in Heiloo aangifte worden gedaan, Kennemerstraatweg 356.

Natuurlijk blijft het doen van telefonisch aangifte(0900-8844) en internetaangifte (www.politie.nl ) wel altijd gewoon mogelijk.