Ingezonden persbericht


Persbericht

17 mei 2005

F5 Networks breidt uit in Benelux na sterke groei

~ Filip Verlaeckt aangesteld als pre-sales consultant ~

F5 Networks, Inc. (NASDAQ: FFIV), wereldwijd marktleider op het gebied van Application Traffic Management, heeft Filip Verlaeckt benoemd tot pre-sales consultant voor de Benelux. De aanstelling vloeit direct voort uit de bovengemiddelde groei die F5 in de Benelux doormaakt na de introductie van FirePass® en TrafficShield(TM). Het komende jaar verwacht F5 dan ook nog meer nieuw personeel te zullen gaan aanstellen.

F5 heeft in het tweede fiscale kwartaal van 2005 wereldwijd een omzetverhoging gerealiseerd van 67 procent ten opzichte van het zelfde kwartaal in 2004. Het heeft in de Benelux recent een aantal nieuwe partners opgetekend, waaronder Simac. Bovendien heeft ion-ip inmiddels als een van de weinige F5-partners de volledige certificeringen doorlopen. Alcatel heeft F5 in het portfolio opgenomen voor de ondersteuning van de IPTV-diensten. Hier maakt F5 standaard onderdeel van uit. Ook heeft F5 voor zijn producten een flink aantal nieuwe klanten geworven, waaronder The Greenery, Interpolis, All Ip en AON.

"De markt voor Application Traffic Management groeit jaarlijks met 25 procent", zegt Warner Nedermeijer, director Benelux bij F5. "Om onze eigen groei door te trekken in 2005 en marktleider te blijven in dit segment is het noodzakelijk dat we ons team uitbreiden. Ik ben dan ook erg blij met de komst van Filip Verlaeckt. Met hem ben ik ervan overtuigd dat we ons succes kunnen voortzetten en onze klanten en partners nog betere service kunnen verlenen."

Verlaeckt zal bij F5 mede verantwoordelijk zijn voor het pre-salestraject in de Benelux. Hij zal zich met name focussen op de Belgische en Luxemburgse markt. Verlaeckt zal pre-salesondersteuning verlenen in trajecten bij resellers en eindgebruikers. Verder zal hij op regelmatige basis presentaties en seminars geven. Hij is afkomstig van Internet Security Systems (ISS), waar hij verantwoordelijk was voor alle pre-sales-activiteiten in de EMEA-regio. Zijn taken liepen uiteen van het verzorgen van presentaties over beveiligingsoplossingen tot het mede implementeren van projecten bij de klant. Eerder werkte Verlaeckt voor beveiligingsdistributeur Comsol (nu NOXS) en als contractant voor de Europese Ministerraad en de Europese Commissie.

Verlaeckt: "F5 Networks maakt een snelle ontwikkeling door en groeit erg hard in de Benelux. Het is duidelijk dat FirePass en TrafficShield goed zijn ontvangen in de markt. Bovendien beginnen bedrijven het belang van veilig traffic management in te zien, zeker nu ze zich gereed maken voor de volgende generatie e-procurement en webservices. Ik kijk ernaar uit om het team te ondersteunen en de groei van F5 voort te zetten."

(348 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over F5 Networks
F5 is pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van application traffic management. De producten van F5 zorgen ervoor dat elke gebruiker veilig en optimaal toegang heeft tot applicaties - altijd en overal. Meer dan 6.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen de continuïteit van hun applicatieomgeving toe aan F5. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seattle, Washington en heeft wereldwijd kantoren. Ga voor meer informatie naar www.f5.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31- (0)40 235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

# # #

All brands, names, or trademarks mentioned in this document are the property of their respective owners. This press release may contain forward looking statements relating to future events or future financial performance that involve risks and uncertainties. Such statements can be identified by terminology such as "may," "will," "should," "expects," "plans," "anticipates," "believes," "estimates," "predicts", "potential" or "continue" or the negative of such terms or comparable terms. These statements are only predictions and actual results could differ materially from those anticipated in these statements based upon a number of factors including those identified in the Company's filings with the SEC.

LEWIS - Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com