Ingezonden persbericht


Apacer loopt voor op de concurrentie door reeds aan Sony's SS-00259 Technische Standaard te voldoen

Notebook en desktop modules voldoen aan RoHS norm

's-Hertogenbosch, 17 mei 2005 - Apacer, de innovator op het gebied van digitale opslagproducten, neemt het initiatief in het toepassen van milieuvriendelijke processen bij de fabricage van DRAM en geeft hierbij gehoor aan de toenemende milieuvraagstukken. Onlangs behaalde Apacer al de RoHS certificering en nu hebben de Apacer DDR400 modules voor notebooks en de DDR2 533 modules voor desktops tevens de strenge Sony Technical Standard SS-00259, onderdeel van het Sony Green Partner Program, voor de fabricage en verpakkingsmaterialen doorstaan. De voortdurende inzet van Apacer om te voldoen aan de strengste milieueisen wordt nu formeel erkend en gecertificeerd. Uiteindelijk streeft Apacer ernaar om alle producten aan de strengste milieueisen van de industrie te laten voldoen.

"Vanwege de wereldwijd toenemende zorg omtrent het milieu, hebben zowel de Europese gemeenschap als Japan nieuwe regels ingesteld met betrekking tot elektronica", aldus Jason Jan, Managing Director Apacer Europe. "Denk bijvoorbeeld aan de RoHS richtlijnen die begin 2003 door de EU bekend gemaakt werden. Hierbij wordt het gebruik van lood, cadmium, kwik, hexavalent chroom, PBB en PBDE gevaarlijke onderdelen in elektronica vanaf 1 juli 2006 verboden. De Japanse elektronica industrie is nog strenger en is overeengekomen al in 2005 loodvrije producten te gebruiken."

Door de verschillende soldeermaterialen en temperaturen van de PCB en SMT productielijnen, hanteert Apacer strenge kwaliteitscontroles, tijdens deze nieuwe loodvrije productieprocessen. Met het stellen van dezelfde hoge prestaties en kwaliteitseisen aan alle producten die volgens deze nieuwe processen geproduceerd worden, profiteren klanten van Apacer van verkorte lead-time voor nieuwe productcertificaties. Ook voldoen hun geheugenmodules en aanverwante oplossingen beter aan de gestelde milieueisen.

Apacer heeft altijd strenge milieueisen gesteld aan materialen en productieprocessen, vooral als het gaat om het gebruik van lood. Gezien de restricties die de EU en Japan opleggen met betrekking tot het gebruik van gevaarlijke stoffen, lonen deze inspanningen. Naast het feit dat Apacer zijn verantwoordelijkheid met betrekking tot het milieu toont door innovatieve verpakkingen van DRAM-producten te vervaardigen, ondersteunen ook wereldwijd steeds meer moederbord producenten en leidende systeemleveranciers loodvrije productieprocessen.

Voor testproducten, afbeeldingen en overige informatie:

PRZence
Laureen Dix
Tel. 024-641.7383
Email: Laureen.Dix@PRZence.com

Apacer
Esther van Herk
Tel. 073-645.9543
Email: Esther_van_Herk@apacer.nl

Over Apacer
In 1997 werd Apacer Technology opgericht als onderdeel van de Acer Groep. Het heeft marketing en verkoopkantoren over de gehele wereld. De missie van Apacer is om "innovator van digitale opslagapplicaties" te zijn en het is toegewijd aan digitale opslagapplicaties en diensten. Apacer is een van de weinige bedrijven ter wereld die zowel op de markt van geheugenmodules als op de digitale multimedia markt opereert, bovendien integreert Apacer hardware en software research en development. Het bedrijf is 's werelds vijfde grootste geheugenmodulefabrikant en nummer negen op de lijst van grootste leveranciers van flash opslagproducten. Apacer biedt een breed aanbod van geheugenmodules en een grote verscheidenheid aan innovatieve digitale opslagmedia zoals draagbare DVD/CD-branders, draagbare harde schijven, USB opslagmedia, flashkaarten, kaartlezers en MP3-spelers.

All information is provided by Apacer Technology B.V. on an "as is" basis only. Apacer provides no representations and warranties, express or implied, including the implied warranties of fitness for a particular purpose, merchantability and non-infringement.In no event will Apacer be liable to any party for any direct, indirect, special or other consequential damages for any use of this news release, including, without limitation, any lost profits, business interruption, loss of programs or other data on your information handling system or otherwise, even if we are expressly advised of the possibility of such damages.Apacer's images are the property of Apacer Technology Inc. and are to be used for media purposes only, unless other authorization is given by an employee of Apacer Technology B.V.