Rechtbank Zutphen


Expositie Stichting Blikopener

Frans Gevers en Martine van Zwieten exposeren in rechtbankhal

Van 17 mei tot en met 14 juli 2005 zijn in de centrale hal van de rechtbank in Zutphen schilderijen van Frans Gevers en beelden van Martine van Zwieten te zien.

Frans Gevers geboren in 1938 zag het levenslicht in Groningen op een steenworp van de Waddenzee. Dat licht is hem altijd bijgebleven. Hij heeft gewerkt in de koopvaardij en de grote kustvaart. Nog steeds gaat hij vaak naar zee, maar hij woont al meer dan 30 jaar in Zutphen. Dat zijn hart al die jaren de kustlijn is blijven volgen blijkt uit een aantal van zijn schilderwerken. Andere schilderijen hebben weer heel andere onderwerpen. Een boeiende verzameling is in deze tentoonstelling bijeen gebracht.

Martine van Zwieten geboren in 1951 is zolang zij het zich kan herinneren al bezig geweest met vormgeven. Als kind al vond zij het heerlijk om dingen op een creatieve manier mooi te maken, te schikken en te ordenen. In de jaren negentig is zij begonnen met boetseren. Sinds die beginperiode is de driedimensionale vorm haar steeds meer gaan boeien, steeds meer is zij het wezen van de vormen, de materialen en de technieken gaan ontdekken. Meer en meer is zij in staat om vanuit haar gevoel te werken. De inspiratie haalt Martine uit haar omgeving. Het brons: dit prachtige materiaal met zijn diepe mysterieuze kleuren, zijn duurzaamheid en levendige gloed zal haar altijd blijven fascineren en inspireren. Haar sokkels van voornamelijk natuursteen vormen altijd een samenspel met haar beelden.

De expositie is op werkdagen tijdens kantooruren vrij toegankelijk. Het adres: Martinetsingel 2 te Zutphen.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 17 mei 2005 Naar boven