Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 mei 2005


Beemte Broekland - Fietsster raakt gewond


Een 67 jarige fietsster uit Apeldoorn is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw fietste met haar man rond 14.20 uur over de Ramsbrugweg richting Kanaal Noord. Zij verleende op de kruising met de Broeklanderweg geen voorrang aan een 41 jarige automobilist uit Apeldoorn. De bestuurder probeerde nog een aanrijding te voorkomen, maar de vrouw botste tegen de auto. Zij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Rijden tijdens rijverbod


Agenten hebben maandagavond een 24 jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden. De man werd op de Salomonszegel slapend aangetroffen in zijn auto. Bleek dat hij had gedronken en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Enige tijd later reed de man toch weg en werd hij aangehouden op de Laan naar Zevenhuizen. De man blies op het politiebureau 2,3 prom. Hij bleek tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces verbaal op.


Apeldoorn - Aanhoudingen na vernielingen


Agenten hebben maandagavond drie personen uit Barneveld (18,20 en 24) en één uit Lunteren (18) aangehouden nadat er bij een horecagelegenheid in het centrum vernielingen waren aangericht door een groep van ongeveer 40 personen. De melding kwam omstreeks 20.40 bij de politie binnen en bij de vernielingen zou onder meer glaswerk gesneuveld zijn. De groep had inmiddels de horecazaak verlaten en werd in de buurt aangetroffen.Een aantal personen uit de groep wilde zich niet legitimeren, belemmerde de aanhouding of beledigden de agenten. De vier aangehoudenen werden ingesloten en vandaag zijn zij met bekeuringen variërend van 110 euro voor het niet voldoen aan bevel of vordering van de politie om weg te gaan tot 220 euro voor verzet tegen de aanhouding heengezonden. De politie heeft de zaak met betrekking tot de vernieling in onderzoek en de eigenaar moet hiervan nog aangifte doen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --