Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 mei 2005


Putten - doorrijder


De politie heeft op maandag (16-05) een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijswijk verhoord, nadat hij kort tevoren met zijn vrachtwagen schade aan een vangrail had veroorzaakt. De chauffeur ontdekte rond 09.15 uur dat hij te dicht op zijn voorganger reed en moest naar links uitwijken. Tijdens deze manoeuvre belandde hij in de middenberm en botste tegen de vangrail waarna hij tientallen meters doorschoof. Na de aanrijding bekeek hij de schade op een parkeerplaats en vervolgde zijn weg. Het incident vond plaats op de A28. De vrachtwagen en vangrail hadden aanzienlijke schade. Rijkswaterstaat is direct begonnen met de reparatie van de vangrail, waardoor er een file ontstond. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.


Putten - doorrijden na aanrijding en drankgebruik
De politie heeft op maandagavond (16-05) een 23-jarige Puttenaar aangehouden als verdacht van het doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Het ongeval vond omstreeks 19.50 plaats op de Voorthuizerstraat, waar de auto van de man met hoge snelheid achterop de auto van een 22-jarige plaatsgenoot botste. Na de klap reed de bestuurder door, maar als stille getuige bleef wel de kentekenplaat achter. Agenten gingen direct naar de woning van de ten naam gestelde. Hij bleek niet thuis, maar na een telefoontje van zijn moeder kwam hij naar huis. Hij verklaarde niet te weten wie in de auto had gereden en werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1.1 promille. De politie stelt een onderzoek in naar de ware toedracht van het incident.


Ermelo - Inbraak bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag (16/17-05) werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Palmbosweg. Een toegangsdeur werd op grove wijze opengebroken. In het pand werden een kantoordeur en een kassalade geforceerd. Uit de kassa werd een aantal zgn
hotelportefeuilles met inhoud ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Nunspeet - Inbraak woning

Van zondag op maandag (15/16-05) werd er ingebroken in een woning aan de Eekschillers-
weg. Aan de achterzijde van de woning werd ondermeer een raam vernield. Ontvreemd werden oa een digitaal fototoestel, een diplomatenkoffer, een laptop alsmede autosleutels. Met die autosleutels werd een bij de woning staande auto ontvreemd, te weten een VW Golf 5, kleur zilver, kenteken 72-NT-KJ.


Hierden - Kop-staartbotsing

Op maandag (16-05) rond 15.10 uur wist een 23-jarige automobilist uit Hierden zijn auto niet op tijd tot stilstand te brengen en botste op de auto voor hem, bestuurd door een 57-jarige
automobiliste uit Sint Nicolaasga. Het ongeval gebeurde op de Zuiderzeestraatweg.
De vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's moesten worden weggesleept.


Nunspeet - Auto over de kop

Een 21-jarige automobilist uit Doornspijk verloor maandag (16/4) omstreeks 14.35 uur in een bocht op de parallelweg van de Eperweg de macht over het stuur en belandde daardoor op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. De aldaar rijdende 41-jarige automobiliste uit Wassenaar kon de Doornspijker niet meer ontwijken. Tgv de aanrijding ging de auto van de Doornspijker over de kop en kwam in het bos naast de weg tot stilstand. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen, waarvan de auto uit Doornspijk total loss, moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Epe - Diefstal oplegger met lading

Van zondag op maandag (16/17-05) werd er vanaf een parkeerplaats aan de Kweekweg
een oplegger ontvreemd met een lading van ca 200 aluminium plateautrappen. De oplegger is van het merk Schmitz en voorzien van een blauw zeil. Op de achterdeuren staat
J. Hofman Internationaal Transport Epe. De waarde van de oplegger bedraagt E 27.000,-;
de waarde van de lading is onbekend.


Heerde - Fietsen kijken en kopen

Op zaterdagmorgen 21 mei a.s. is er weer een fietsenkijkmorgen bij het politiebureau aan de Heerderweg. Vanaf 10.00 uur kunnen de bezoekers een kijkje nemen en vanaf 10.30 uur krijgen degenen die aangifte hebben gedaan van diefstal fiets de gelegenheid om een fiets te kopen. Ze moeten dan wel het bewijs van aangifte kunnen overhandigen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --