Technische Universiteit Delft

Scholieren ontwerpen duurzaam vervoermiddel

Goede belangstelling voor ontwerpwedstrijd TU delft

39 Teams van HAVO- en VWO-scholieren zijn deze week begonnen om hét duurzame vervoermiddel van de toekomst te ontwerpen. Daarmee is de ontwerpwedstrijd fuTUre design Delft 2005 van de TU Delft en de gemeente Den Haag een succes.

Dit voorjaar daagt de TU Delft, samen met de gemeente Den Haag, middelbare scholieren uit om mee te denken over duurzame vervoermiddelen. Een fiets van riet, een auto op honing, alles is te bedenken op weg naar schonere lucht. Begeleid door docenten en studenten van de TU Delft worden de deelnemende scholieren stap voor stap geholpen om hun ideeën vorm te geven.

39 Teams hebben de uitdaging aangenomen en zijn deze week begonnen met hun ontwerp. De teams bestaan uit twee tot vier scholieren van HAVO of VWO (derde jaar en hoger). In de eerste fase, die nog tot 22 mei duurt, maken de teams een analyse van het onderwerp duurzaam vervoer. Daarna volgen er nog vier wedstrijdrondes. De tien beste teams werken hun onderzoek of bouwplan uiteindelijk verder uit en geven op de wedstrijddag in Delft op 25 juni een presentatie voor de jury, met daarin onder meer Wubbo Ockels.

Het startsignaal van fuTUre design Delft 2005 klonk op 3 mei. De frisse ideeën van scholieren zouden wel eens nieuwe inspiratie kunnen opleveren. We zijn erg benieuwd wat ze bedenken , zei prof. Jacob Fokkema, rector magnificus van de TU Delft, bij die gelegenheid.

Nadere informatie: www.futuredesigndelft.tudelft.nl

Noot voor de pers:

Meer informmatie wordt verstrekt door:

Margit de Kok, projectleider fuTUre design Delft, tel.: 015 278 4799, e-mail: m.p.h.dekok@tudelft.nl, en door

Karen Collet, persvoorlichter TU Delft, tel: 015 278 5408, e-mail: k.collet@tudelft.nl.