Politie Gelderland-Zuid

Vechtersbaas ook verdacht van diefstal

Nijmegen 17-05-2005 - (08)

De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar een mishandeling van een 28-jarige Nijmeegse vrouw maandagavond tussen 19.15 en 19.30 uur op de Van Schuylenburgweg in Nijmegen. De vrouw, die over het fietspad reed richting Tolhuis 10e straat, werd meerdere keren door haar ex-man geslagen en deed aangifte van mishandeling.

Een getuige zag dat de man, een 30-jarige Nijmegenaar, de vrouw meerdere keren op het hoofd sloeg en maande hem daarmee te stoppen. Even later zag dezelfde getuige dat de man even verderop, ter hoogte van het Triavium, weer op de vrouw insloeg, met de hand en ook met een fietspomp. Hij wilde voorkomen dat de vrouw nog meer klappen kreeg en kwam tussenbeide. Hierdoor kwam de 30-jarige, die onvast ter been was vermoedelijk door alcoholgebruik, ten val en raakte gewond. De man is voor behandeling overgebracht naar een Nijmeegs ziekenhuis.

De politie stelde nader onderzoek in naar de mishandeling en hoorde diverse getuigen. Inmiddels deed de vrouw aangifte en werd daarop de 30-jarige Nijmegenaar aangehouden als verdachte van de mishandeling. Tijdens fouillering op het politiebureau bleek de man in het bezit van diverse verbandartikelen en accessoires afkomstig uit het ziekenhuis. Deze werden in beslag genomen en hiervoor zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan van diefstal.