Persberichten dinsdag 17 mei

's-Hertogenbosch 17-05-2005

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 31-jarige man uit Oss aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Balkweg in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij gereedschap wegnam. De man werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN

Veghel - In de nacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige man uit Veghel aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige plaatsgenote in zijn woning in Veghel te hebben aangerand. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN ZWAARGEWOND BIJ AANRIJDING

Schaijk - Dinsdagmorgen is een 54-jarige man uit Herpen zwaargewond geraakt bij een aanrijding. De man reed met zijn auto over de Elsstraat in Schaijk. Op de kruising met de Scheenenweg en Broksteeg kreeg hij geen voorrang van een over de Scheenenweg rijdende auto bestuurd door een 26 jarige man uit Herpen. De 54-jarige man uit Herpen is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

JONGEN AANGEHOUDEN EN BEKEURD

Oss - Maandagavond is een 17-jarige jongen uit Oss aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen over geluidsoverlast op de Braakstraat in Oss. Ter plaatse troffen de politiemensen een aantal jongeren. Deze jongeren werden gecontroleerd. Een van de jongeren, een 17-jarige jongen uit Oss, bleek niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs en werd hiervoor bekeurd. Terwijl hij werd bekeurd, beledigde hij de politiemensen. Hierop is de jongen aangehouden. Tegen hem is ook voor belediging een proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Oss - Maandagavond is een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met zijn motor met een snelheid van 162 km/u over de Ruwaardsingel in Oss. Op die weg mag 70 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - In de nacht van maandag op dinsdag, even voor 03.00 uur, werd op de Molenstraat in Oss een 30-jarige man uit Tilburg bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man blies vier keer het maximaal toegestane. Bij de controle bleek ook, dat het rijbewijs van de man nog was ingevorderd voor een zelfde feit. Naast de bekeuringen voor het rijden onder invloed en het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd kreeg de man ook een rijverbod van 11 uur.

MAN AANGEHOUDEN

Oss - In de nacht van maandag op dinsdag is een 39-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man werd op de Johan van Bijnenstraat in Oss gecontroleerd. Daarbij bleek dat de man in maart niet was teruggekeerd in een penitentiaire inrichting na een verlof. Even eerder die nacht had de man in de Johan van Bijnenstraat een 26-jarige vrouw uit Oss bedreigd. Ook bleek hij nog gesignaleerd te staan door justitie in Arnhem. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

GORDELCONTROLE

Cuijk - Maandag is op de Raamweg in Cuijk en Linden een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werden 14 bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.