Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 17 mei 2005

Hilversums glasvezelnetwerk gereed voor uitwisseling digitale omroepprocessen

Overeenkomst Glasvezelring Hilversum B.V. en NOB Cross media facilities

Op 9 mei jongstleden hebben Glasvezelring Hilversum B.V. en NOB Cross media facilities een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin is afgesproken dat NOB de glasvezel infrastructuur van Glasvezelring Hilversum B.V. gaat gebruiken voor het leveren van specifieke AV-diensten. Glasvezelring Hilversum B.V. gaat het beheer en de exploitatie van de glasvezelring in Hilversum verzorgen en zal daarbij o.a. ook AV-diensten van NOB afnemen. Voor het beheer van de glasvezelring wordt samengewerkt met Lucent Technologies. Met deze samenwerking wordt bereikt dat Hilversum beschikt over één integrale, transparante en voor iedereen toegankelijke infrastructuur, voor o.a AV-diensten, high speed internet en telefonie.

De Hilversumse glasvezelring, bestaande uit 432 glasvezels die in een redundante ringstructuur door Hilversum loopt, begint en eindigt in de Media Gateway van NOB op het Media Park. Met deze hoge vezeldichtheid kunnen omroepen, facilitaire bedrijven, productiebedrijven en bedrijven uit andere branches en uiteindelijk ook inwoners met elkaar verbonden worden. De koppeling met de Media Gateway zorgt ervoor dat het gehele productie- en uitzendproces (De Digitale Voorziening) digitaal kan verlopen.

Het consumentenprogramma Radar van de TROS had op maandag 16 mei de primeur: via facilitair bedrijf Video Associates werd dit programma direct via de glasvezelring Hilversum aangeleverd aan de eindregie van Nederland 2 bij NOB en van daaruit live uitgezonden.

NOB en Glasvezelring Hilversum zijn tevens in gesprek met Goois Glas, een vraagbundelingsproject van de gemeente Hilversum over mogelijke aansluiting van publieke en maatschappelijke instellingen op de glasvezel infrastructuur.


- einde persbericht



Ingezonden persbericht