Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 17 mei 2005

(

Leiden Beroving van telefoon en fiets
De politie stelt een onderzoek in naar de aangifte van beroving van een mobiele telefoon en een fiets van een 30-jarige Warmondse. De Warmondse wilde met haar fiets die zij op de Lammermarkt had gestald op zaterdag 14 mei, rond 03.45 uur, naar huis gaan. Haar fiets bleek echter een lekke achterband te hebben waardoor zij gestremd werd. Intussen overvielen drie jongens de Warmondse die haar mobiele telefoon afhandig wisten te maken. Een tweede groep jongens kwam aangelopen die de andere drie jongens wegjoegen. Deze groep van ongeveer 6 jongens zouden op haar fiets letten op het moment dat zij terug zou lopen naar een vriend in het café waar zij in eerste instantie vandaan kwam. Toen zij echter weer terug liep waren de jongens gevlogen, alsmede haar fiets. De politie stelt een nader onderzoek in naar de twee groepen jongeren.

Stolwijk Aangifte van mishandeling
De politie heeft aangifte opgenomen van een 46-jarige man uit Stolwijk wegens mishandeling. De man liep op maandag 16 mei, omstreeks 21.45 uur, op de Bovenkerkseweg samen met een 34-jarige man uit Zevenhuizen. Zij waren getuigen van een aanrijding tussen een personenauto met een geparkeerde auto. Een vier- of vijftal jongeren kwamen uit de personenauto stappen, maar waren niet van plan hun telefoonnummer achter te laten. De Stolwijker probeerde hen echter te bewegen om dit wel te doen. Hierop werd hij met een vuistslag in het gezicht geslagen. De jongeren zijn vervolgens weer in de auto gestapt en met hoge snelheid in de richting van de Sportlaan gereden.


Bodegraven/Zwammerdam RVHT controleert bij wegwerkzaamheden

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden controleert regelmatig bij de wegwerkzaamheden aan de Dammekant, de Rijksstraatweg en de Steekterweg, beter bekend als de oude N11. Vanwege de wegwerkzaamheden geldt hier een maximumsnelheid van 30 km/uur. Wegwerkers hebben aangegeven zich niet veilig te voelen tijdens hun werk omdat veel mensen zich niet aan de maximumsnelheid houden. Een wegwerker is dan erg kwetsbaar en loopt een verhoogd risico op een aanrijding. Het RVHT zal op verschillende tijdstippen, met name tijdens de wegwerkzaamheden, op snelheid controleren.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --