Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Emmen 17-05-2005

Diefstal vrachtauto
HOOGEVEEN Een 55-jarige inwoner van Hoogeveen deed dinsdagmorgen aangifte van diefstal van zijn trekker. De trekker zonder oplegger stond geparkeerd bij het bedrijf aan de Gratamastraat. Vermoedelijk is de trekker gestolen op maandagmiddag. Het betreft een witte trekker van het merk Scania, met slaapcabine. De politie heeft de trekker landelijk gesignaleerd. (05-140806)

Diefstal buitenboordmotor
MEPPEL Door een 41-jarige inwoner van Meppel werd dinsdagmorgen aangifte gedaan van diefstal van een buitenboordmotor. De motor was van een boot gesloopt. De boot lag op de wal in de haven aan het Westeinde. Het betreft een Tomos motor van het type T10.(05-140824)

Technische recherche onderzoekt inbraken
ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Debussylaan. Bij de inbraak is een bedrag aan geld en enkele passen buit gemaakt. In de woning waren diverse kamers en kasten doorzocht. Om binnen te komen was een deur geforceerd. De totale schade is nog niet bekend.(05-140755)

EMMEN Bij een school aan de Tweede Bokslootweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Bij deze inbraak zijn bijna 50 stuks handgereedschap gestolen. Het gereedschap hing aan gereedschapsborden. Juiste soorten gereedschap en waarde is nog niet bekend. De daders hadden een ruit vernield om binnen te komen. (05-140807)

RODEN Bij een inbraak in een bedrijf aan de 1e Energieweg zijn enkele computers met alle toebehoren en een brandkast buit gemaakt. In de brandkast zat een bedrag aan geld. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van deuren. De inbraak heeft plaats gevonden tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen. De brandkast is in de loop van dinsdagmorgen in de nabije omgeving leeg teruggevonden. (05-140753)

Gewonden bij aanrijding
ALTEVEER Bij een aanrijding op het fietspad van het Alteveer zijn dinsdagmorgen 2 personen gewond geraakt. Een 77-jarige fietser uit Hoogeveen wilde linksaf slaan en werd op dat moment ingehaald door een 17-jarige Hoogeveense op een bromfiets. Beiden kwamen door de aanrijding ten val en zijn met onbekende verwondingen voor onderzoek overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. De traumaheli is ter plaatse geweest voor assistentie. Het letsel blijkt achteraf mee te vallen. (05-140862)

Vernieler aangehouden
ASSEN Aan de Smetanalaan is dinsdagmiddag een 52-jarige inwoonster van Assen aangehouden. Zij had in de flat een ruit van een woning ingeslagen met een honkbalknuppel. Onderzoek wees uit dat ze dat in de morgen al eerder had gedaan bij een andere woning. Zij is voor verder onderzoek ingesloten.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.