Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 17 mei 2005

Politie stelt onderzoek in naar schietpartij
BERGEN OP ZOOM: De politie Midden en West Brabant heeft een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd naar aanleiding van het schietincident van 15 mei jl.

Een team van 12 rechercheurs is op dit moment belast met het onderzoek naar de schietpartij. Daarbij raakte een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom zwaar gewond toen hij door een nog onbekende man werd neergeschoten. De politie heeft de afgelopen dagen al diverse getuigen gehoord maar tast nog in het duister over de toedracht van het misdrijf. Het slachtoffer ligt op dit moment in kritieke toestand in een ziekenhuis in Antwerpen.

Auto inbraak
DINTELOORD: Tussen zaterdag- en maandagmiddag is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Piet Heijnstraat. De daders hebben het portierraam aan de bijrijderkant ingeslagen en hebben een navigatiesysteem meegenomen.

Woninginbraak
HALSTEREN: Afgelopen weekend is er in een woning aan de Dr. Ensinkstraat ingebroken. Bij thuiskomst van vakantie bemerkte de bewoners de inbraak op. De daders hebben de woning doorzocht en een televisie meegenomen. Zij zijn vermoedelijk binnengekomen door de achterdeur te forceren. De politie stelt een nader buurt- en sporenonderzoek in.

Politie houdt dronken automobilist aan
HALSTEREN: De politie heeft maandagavond een 36-jarige automobilist uit Lepelstraat aangehouden in verband met het besturen van een auto onder invloed. Bij controle bleek de man 430 ug/l te blazen, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Hij heeft hierop een rijverbod van vier uur gekregen, tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijding na aanrijding
HUIJBERGEN: Maandagavond rond 19.00 uur is een automobilist tegen een stilstaande auto gebotst op de Hollandseweg. Getuigen verklaren gezien te hebben dat de verdachte na de aanrijding uitstapte om te kijken wat de schade was en vervolgens is doorgereden. De auto heeft schade aan het spatbord, de bumper en het knipperlicht. De gedupeerde heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Auto inbraak
HUIJBERGEN: Zondagnacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de J.B. van Agtmaalstraat. De daders hebben het rechterportierraam ingeslagen en een radio/cd speler weggenomen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
PUTTE: De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld in de Antwerpsestraat. Naar aanleiding van een melding ging de politie een kijkje nemen in het pand en trof 370 hennepplanten aan. Tevens bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. De hennepplanten en aangetroffen kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd.

Inbraak in bedrijf
OUDENBOSCH: Maandagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De daders zijn binnengekomen door een raam in te gooien. Zij hebben het kantoor doorzocht en twee computers weggenomen. Het is de tweede keer in drie weken tijd, dat er is ingebroken in dit bedrijf. De vorige keer zijn de daders op dezelfde manier binnengekomen en hebben toen ook een aantal computers meegenomen.

Diefstal bromfiets
ROOSENDAAL: Maandagmiddag is aan het Stationsplein een bromfiets van het merk Aprillia gestolen. De diefstal vond plaats tussen 15.00 en 18.00 uur. Het verzekeringsplaatje is MLP403.

Diefstal auto
ROOSENDAAL: Tussen maandagavond is tussen 18.15 en dinsdagochtend mei 08.30 uur is op de Dubbelberg een auto gestolen. Het betreft een groene Ford Fiesta met kenteken XR-61-SG.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Maandagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Jan Frederik Vlekkestraat. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via de toegangsdeur van het naastgelegen pand. Het is nog niet bekend of er iets weggenomen is. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Auto inbraak
SINT WILLEBRORD: In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Willem Alexanderstraat. De daders hebben het portierraam aan de bijrijderkant ingeslagen. Ze hebben een autoradio en geluidsboxen meegenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst