Gemeente Den Haag

mei 2005
Zeven nieuwe speelvoorzieningen in Den Haag (17 mei) Dit jaar worden zeven nieuwe speelvoorzieningen in Den Haag gerealiseerd. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten, op voorstel van wethouder Ries Smits van Nieuwe Gebieden en Duurzaamheid. Hiermee geeft het college uitvoering aan de derde tranche van de Nota Samen Spelen die in 2000 is vastgesteld. Voor de uitvoering van de projecten in 2005 is 1 miljoen euro beschikbaar.

Projecten
De speelvoorzieningen komen in stadsdeel Segbroek (Bomenbuurt/Egelantierstraat), twee in Scheveningen (Prins Mauritsplein en Stadhouderslaan), twee in Haagse Hout (Vlaskamp en skatevoorziening Malieveld), in Laak (sportcomplex Laakkwartier) en tot slot in het Drentheplantsoen in stadsdeel Escamp. De speelvoorzieningen zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

Nota Samen Spelen
De nota Samen Spelen (2000) heeft als ambitie meer beheerde speelvoorzieningen met voldoende toezicht te realiseren. Het streven is een evenwichtig netwerk van speelvoorzieningen in de stad voor verschillende leeftijdsgroepen. De investeringen naar aanleiding van de nota zijn verdeeld over drie tranches. De projecten in de eerste en tweede tranche zijn nagenoeg allemaal gerealiseerd.

Derde tranche
Voor de uitvoering van de derde tranche is in totaal een bedrag van 5,5 miljoen beschikbaar, verdeeld over de jaren 2005 t/m 2008. In 2005 is een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar. Voor de jaren 2006 t/m 2008 is jaarlijks een bedrag van 1,5 miljoen beschikbaar. Dit najaar wordt meer duidelijk over de projecten voor 2006.