Gemeente Den Haag

mei 2005
Burgemeester Deetman ondertekent overeenkomst voor een kernwapenvrije wereld (17 mei)

Burgemeester Deetman van Den Haag heeft namens het college van B&W een verklaring van de internationale organisatie 'Mayors for Peace' ondertekend. In de zogenaamde 'Mayors Statement' verklaren burgemeesters, die lid zijn van de internationale organisatie, achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld te staan.

Bovendien roepen ze hun regeringsleiders op om tijdens de VN-conferentie over het Non Proliferatieverdrag volgend jaar in New York aan te sturen op onderhandelingen die een kernwapenvrije wereld moeten bevorderen.
Om de wereld bewust maken van de wereld over de gevaren en gevolgen van nucleaire wapens is in 1982, door de toenmalige burgemeester van Hiroshima, 'Mayors for Peace' opgezet. Steden over de hele wereld ondersteunen deze organisatie. Nederlandse steden die bij Mayors for Peace zijn aangesloten, zijn behalve Den Haag onder meer Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Tilburg en Utrecht.

In de aanloop naar de VN-conferentie in New York is onder leiding van burgemeester Akiba van Hiroshima een wereldwijde campagne gestart, waarvan de ondertekening van het Mayors Statement één van de onderdelen is.