Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/5)

OOSTERHOUT NB, 17 mei 2005

Minderjarigen opgepakt wegens bezit gestolen fiets
WIJK EN AALBURG: De eigenaar van een fiets zag op maandagmiddag 16 mei 2005 zijn gestolen tweewieler bij een horecagelegenheid in Wijk en Aalburg staan. Zijn niet-afgesloten fiets was de avond tevoren gestolen vanaf de Maasdijk. De man waarschuwde de politie, die daarop drie minderjarigen arresteerde. die zich in de horecagelegenheid bevonden. Eén van hen bekende verantwoordelijk te zijn voor de diefstal. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Wijk en Aalburg. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De andere twee zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld omdat ze geen strafbare handelingen hebben gepleegd. Hun zaak is geseponeerd.

Arrestaties in geweldzaak
WIJK EN AALBURG: Met de arrestatie van twee verdachten heeft de politie een mishandeling van 1 mei jl. opgelost. Een 16-jarige jongen werd die avond, kort na middernacht, mishandeld op Den Oudert. Het slachtoffer moest daarbij klappen en schoppen van twee mannen incasseren. Op basis van de aangifte en verklaringen van diverse getuigen kon de politie de twee verdachten achterhalen. Zij zijn op 16 mei en 17 mei aanhouden. Het gaat om een 27-en jarige 36-jarige man, allebei afkomstig uit Wijk en Aalburg. De 35-jarige man kreeg na verhoor een dagvaarding mee voor de rechtzaak. De andere verdachte blijft in voorlopige hechtenis. Hij wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris omdat hij al vaker voor geweldzaken met politie en justitie in aanraking is geweest.

Racefietser komt ten val
HANK: De politie werd op maandag 16 mei rond 13.30 uur geroepen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kurenpolderweg. Daar was een racefietser tegen verkeershek aangereden en vermoedelijk met zijn hoofd op het hek gevallen. De 35-jarige man uit Drunen had daarbij een flinke hoofdwond opgelopen, maar was goed aanspreekbaar. Hij is per ambulance naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. De agenten ontfermden zich over de fiets van de man. Die is tijdelijk in het nieuwe politiebureau in Nieuwendijk gestald.

Motorfiets gestolen
ANDEL: Tussen 7 mei 2005 14.00 uur en 14 mei 2005 10.00 uur is er vanuit een loods aan de Wilhelminasluis een motorfiets gestolen. Het gaat om een rode Honda, type XR600, voorzien van het kenteken MH-78-TV. Om bij de motor te komen werd de loods opengebroken. De gedupeerde eigenaar deed hiervan op 16 mei aangifte bij de politie. De motorfiets staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Inbraak in gemeenschapscentrum
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een inbraak in het Turks gemeenschapscentrum aan het Bloemenhof. Daar is op dinsdag 17 mei tussen 00.00 uur en 09.00 uur ingebroken. De nog onbekende dader sloeg aan de achterzijde een raam kapot en verboog de daar achter liggende tralie weggebogen. In het centrum is het bargedeelte doorzocht, waarna de dader ervandoor ging met een hoeveelheid frisdrank. De technische recherche stelt een onderzoek in naar achtergebleven dadersporen.

Bonnen tijdens visserijcontrole
WERKENDAM: Het afgelopen weekend heeft een jachtopzichter van de WBE Biesbosch diverse vissers gecontroleerd. Dat leidde tot 14 bekeuringen, te weten:

1 x illegaal kamperen
8 x voor nachtvissen

2 x voor het vissen met meer dan 2 hengels

1 x het vissen zonder akte

2 x zonder vergunning

Politie ontmantelt hennepkwekerij
KAATSHEUVEL: De politie trof op dinsdag 17 mei in een woning aan de Vaartstraat een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit circa 550 planten. De planten zijn door de politie bemonsterd, in beslaggenomen en daarna vernietigd. De installatie van de kwekerij, bestaande uit o.a. 46 assimilatielampen, 5 koolstoffilters etc. is ontmanteld. De politie arresteerde een 40-jarige Tilburger. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole in Dongen
DONGEN: De politie hield op dinsdag 17 mei een snelheidscontrole op de Monseigneur Nolenslaan. Er werden in totaal 33 snelheidsovertreders betrapt. Zeven van hen konden staande gehouden worden en kregen direct de bekeuring overhandigd. De overigen krijgen de boete thuis via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De snelste overtreder was een bromfietser die (na correctie) de maximum snelheid met 29 km/u overschreed.

Dronken automobilist rijdt tuin in
MOLENSCHOT: Een dronken 24-jarige Bredanaar is maandagavond 16 mei rond 18.15 uur een tuin ingereden op de Lijndonk in Molenschot. De auto kwam in de heg tot stilstand, terwijl de bestuurder door de klap uit de auto was geslingerd en op de oprit terecht was gekomen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had in zijn gezicht veel zwellingen. Verder klaagde hij over schaafwonden en pijn aan zijn rug. Omdat er vermoedelijk sprake was van alcohol is er in het ziekenhuis een bloedproef van de man afgenomen. Dit bloedmonster wordt onderzocht in het laboratorium van de Nederlands Forensisch Instituut op het bloed/alcoholgehalte. De auto raakte total-loss. De politie maakte proces-verbaal tegen de veroorzaker van dit ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer