Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 17 mei 2005

Ruilverhouding stockdividend AM NV vastgesteld op 1:19

De ruilverhouding van het stockdividend AM NV, zoals deze is vastgesteld op de slotkoers van de ex-dividenddatum 16 mei 2005, is zodanig dat één nieuw aandeel kan worden verkregen op 19 bestaande aandelen.

Het dividend over het boekjaar 2004 van AM NV van 0,43 per gewoon aandeel van 0,10 nominaal kan naar keuze van de aandeelhouder geheel in contanten, dan wel in gewone aandelen AM NV worden uitgekeerd, onder aftrek van 25% dividendbelasting.
Indien wordt geopteerd voor uitkering in aandelen zal het dividend, na aftrek van de bedoelde 25% dividendbelasting, worden omgezet in nieuwe aandelen AM NV.

De verhouding tussen het stockdividend en het contante dividend is zodanig vastgesteld, dat de waarde van het stockdividend fractioneel hoger ligt dan die van het contante dividend. Op 13 mei jl. is abusievelijk gemeld dat de ruilverhouding één nieuw aandeel op 20 bestaande aandelen zou bedragen. Omdat in dit geval de waarde van het stockdividend fractioneel lager zou komen liggen, is de ruilverhouding van 1:19 vastgesteld.

Noot voor de redactie,