NMNH

Eckart Wintzen bijt spits af van NMNH Masterclasses

Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel

PERSBERICHT

Sorgdrager en Simonis volgen deze zomer
Eckart Wintzen bijt spits af van NMNH Masterclasses

Den Haag/Utrecht, 17 mei 2005 Eckart Wintzen bijt op 18 mei aanstaande het spits af van de Masterclasses die de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel (NMNH) in Utrecht organiseert. Tijdens deze unieke bijeenkomsten gaat een kopstuk uit de Nederlandse maatschappij in gesprek met een klein aantal ondernemers, managers en professionals.

De eerste serie bestaat uit drie Masterclasses. Thema van de eerste Masterclass is Business as (un)usual; Master tijdens deze besloten avond is Eckart Wintzen.
Op 5 juli aanstaande volgt de Masterclass met Winnie Sorgdrager, en later deze zomer sluit kardinaal Simonis de serie af.

De NMNH Utrecht wil met deze interessante en afwisselende Masterclasses een platform creëren voor de uitwisseling van ideeën, initiatieven en visies van ondernemend en maatschappelijk geëngageerd Nederland. Het is een van de vele activiteiten die de NMNH hiertoe organiseert. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld ook al een debatbijeenkomst georganiseerd met staatssecretaris Rutte van OC&W en is een coachingstraject voor VMBO-leerlingen gestart.

De Masterclasses zijn een van de vele bewijzen dat de NMNH na ruim twee eeuwen nog springlevend is. De NMNH, opgericht in 1777, is het oudste onafhankelijke ondernemersplatform van Nederland. Dit netwerk, dat ruim 5500 leden telt uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap, heeft spraakmakende initiatieven op zijn naam staan, zoals de oprichting van Nyenrode, de Jaarbeurs en Teleac. Regelmatig worden er congressen en bijeenkomsten in het hele land georganiseerd om kennis en ervaring uit te wisselen. Op die manier wil de NMNH een belangrijke bijdrage leveren aan de economische en sociale ontwikkeling van de Nederlandse samenleving.