Gemeente Boxmeer


dinsdag 17 mei informatiebijeenkomst

U heeft wellicht al eerder het een en ander gelezen of gehoord over de sloop en nieuwbouw van de wijk Hofstede Elderom in Boxmeer. Het project wordt ontwikkeld door Woonmaatschappij Maasland in samenwerking met de gemeente Boxmeer. De nieuwbouwplannen van Hofstede Elderom worden steeds duidelijker. Op dinsdag 17 mei wordt voor belangstellenden een informatieavond georganiseerd.

Nieuwe naam
Bij een nieuwe wijk past ook een nieuwe uitstraling. Vandaar dat ervoor gekozen is om de naam Elderom aan te passen. In overleg met de historische kring is de naam "Hofstede Elderom" gekozen.

Het plan
Op dit moment staan er 190 huurwoningen. Deze woningen worden gesloopt en daarvoor in de plaats worden huur- en koopwoningen gebouwd. De sfeer en uitstraling van de wijk zal veranderen, omdat ook openbare ruimten, zoals de wegstructuur en het groen, in het nieuwe plan worden aangepakt. Het streven is de wijk een parkachtige sfeer te geven met veel groen en een duidelijke toegankelijke wegstructuur. Er worden veel verschillende woningtypes gebouwd. In totaal zullen er 235 nieuwe woningen terugkomen. De voorlopige verdeling van deze woningen is: 49 rijenwoningen (huur), 92 appartementen (huur), 42 appartementen (koop), 16 geschakelde woningen (koop), 34 patiowoningen (koop) en 2 vrije kavels (koop).

Niet alle woningen worden tegelijkertijd gesloopt en gebouwd. Het plan is opgedeeld in vier fasen. In elke fase wordt één gedeelte van de wijk gesloopt en daarna gestart met de nieuwbouw. Het streven is om begin 2006 te starten met fase I.

Informatiebijeenkomst
Inmiddels zijn de plannen voor de inrichting van de nieuwe wijk gereed. Binnenkort worden ook de eerste formele stappen in de procedure gezet, want vanaf donderdag 19 mei ligt het voorontwerp bestemmingsplan Hofstede Elderom voor inspraak ter inzage. Volgende week wordt de formele bekendmaking op deze informatiepagina gepubliceerd.

Op dinsdag 17 mei wordt voor bewoners, omwonenden en overige belangstellenden een informatieavond georganiseerd. U bent deze avond van harte welkom om 20.00 uur in Route A77 Boxmeer, Provincialeweg 9 in Beugen. We starten de bijeenkomst met een toelichting op de nieuwe inrichting van Hofstede Elderom, het bestemmingsplan en de te volgen juridische procedure. Daarna is er ruimte voor het stellen van vragen én het bekijken van de plannen, schetsen en de maquette. De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten.