Gemeente Boxmeer


15- jarig lustrum Jeugdverkeersexamen Boxmeer

Het jeugdverkeersexamen
Vijftien jaar geleden werd dit examen voor het eerst volgens model van toenmalig VVN gehouden, wat inhoudt dat de deelnemers een bestaande route in het normale verkeer moeten fietsen, gadegeslagen door ouders die de kinderen volgens een lijst moeten beoordelen. Hebben de kinderen weinig of geen fouten, dan krijgen ze het diploma. Al gauw sloten scholen uit de gemeente Sint Anthonis zich hier ook bij aan, temeer omdat de kom van Boxmeer bij uitstek geschikt is voor dit examen. Er zijn hier diverse verkeerspunten zoals rotondes en kruisingen, waarop kinderen hun kennis kunnen laten zien. Ook een promenade ontbreekt niet in de route.

Startschot
Om dit derde lustrum te vieren zal er een feestelijk tintje aan het examen gekoppeld worden. Het startschot wordt om 8.30 uur verricht door wethouder Roemer van Boxmeer en burgemeester Verbeeten van St. Anthonis, in aanwezigheid van Ger Willems (leerkracht basisschool De Bakelgeert) en Martin Wijnen (politie Boxmeer), die beiden al 15 jaar lang betrokken zijn bij de organisatie van het jeugdverkeersexamen. Er zullen dan, verspreid over de gehele dag, zo'n 550 kinderen van start gaan. De politie is aanwezig om de fietsen te controleren, want een goede fiets is immers een verplichting om aan dit examen deel te mogen nemen. De start is op de parkeerplaats bij sporthal het Hoogkoor.

Wervelende show op maandag 30 mei!
Nog een feestelijk aspect dit jaar is dat alle deelnemende kinderen en hun leerkrachten worden uitgenodigd om op maandag 30 mei a.s. in de Warandahal in Sambeek de wervelende show "Die pet past ons allemaal" bij te wonen van Joseph Custers en Co in samenwerking met het Nederlands Politieorkest. Een 60 minuten durende show waarin de nadruk ligt op de politie als hulpverlener.

Spannende quiz
In deze echte "Doe-maar-mee-show" kunnen de kinderen meespelen in een quiz en reageren zij op voorgestelde situaties: "Is dit goed of slecht?". Op twee grote doorzichtschermen worden korte filmpjes vertoond waardoor de kinderen in onze moderne zap-cultuur langs een aantal spannende momenten worden geleid. Een zinderend spannende quiz waar niemand zonder prijs naar huis gaat!!! Verder uiteraard veel zang en muziek!!!