Politie Gelderland-Zuid

Vrouw aangerand op Industrieplein

Nijmegen 17-05-2005 - (09)

Zondagmorgen rond 05.00 uur reden twee vrouwen, een 18-jarige en een 17-jarige uit het gebied van Maas en Waal, over de Marialaan toen zij een man zagen die zijn ontblote onderlijf toonde. Hij probeerde het 17-jarige meisje van de fiets te trekken, maar dat mislukte. Zij fietsten hard door. Toen zij op het Industrieplein kwamen, kwam hen een man tegemoet lopen die de 18-jarige van haar fiets trok. Zij viel op straat waarna de man haar zou hebben aangerand. De 17-jarige belde met haar mobiele telefoon de politie. De man pakte de fiets van de 17-jarige waarop hij wegreed in de richting van de Kanaalstraat.

De politie stelt een nader onderzoek in en is een buurtonderzoek begonnen.

De 17-jarige beschrijft de man die haar van de fiets probeerde te trekken als volgt: een man met licht getinte huidskleur, normale lengte en normaal postuur, ongeveer 25 jaar. Donker kort haar en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een glanzend blauw regenjack.

De 18-jarige beschrijft de man die haar heeft aangerand als ongeveer 25 jaar oud met een licht getint uiterlijk, gekleed in een blauwe jas en een spijkerbroek. Zij schat de lengte van de man op 1,85 tot 1,90 meter lang. Hij had een lang smal wat hoekig gezicht met een opvallende haakneus en opvallende jukbeenderen. Hij had donkerbruin tot zwart haar links en rechts op zijn voorhoofd wijkend naar achteren.

De fiets die de man van het 17-jarige meisje afpakte was een fiets met een zogenaamde "kromme instap van het merk Union en groen van kleur. Het slot van de fiets is kapot en het rechterhandvat is eraf. Als handvat is grijze tape om het stuur gewikkeld net als een deel van het linkerhandvat. De fiets heeft drie versnellingen die in het rechterhandvat verwerkt zijn. De kabels van de fiets zijn met blauw tape aan het frame bevestigd en de fiets is voorzien van de gegraveerde postcode.