Gemeente Alkemade


Milieuvriendelijk onkruid bestrijding Alkemade

In de week van 17 mei begint de gemeente met de onkruidbestrijding op de trottoirs. Hiervoor wordt een selectieve onkruidbestrijdingsmethode gebruikt. Dat betekent dat er alleen wordt gespoten waar ook daadwerkelijk onkruid staat. Met behulp van een speciale spuitmond met sensoren wordt het onkruid opgespoord. Vervolgens spuit het alleen daar waar het echt nodig is. Twee keer per jaar worden de trottoirs op deze manier van onkruid ontdaan. Het onkruidbestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt is Roundup evolution. Dit is een ecologisch middel en het is biologisch afbreekbaar. Het middel is niet onveilig voor mensen.

Helpen
U kunt de gemeente voor zijn en zodoende helpen bij de besparing van onkruidbestrijdingsmiddelen. Als u uw stoep onkruidvrij maakt vóór dinsdag 17 mei, dan wordt er bij u in ieder geval niet gespoten. Er wordt tenslotte alleen gespoten als er ook onkruid staat.

Voor meer informatie over onkruidbestrijding kunt u contact opnemen met de heer Bouwmeester van de afdeling Grondgebied, tel. (06) 20 60 58 92 of via het algemene e-mailadres van de gemeente.