Gemeente Alkemade


Scootmobieldag 2005 in Alkemade

Dinsdag 17 mei 2005 organiseert de gemeente Alkemade in samenwerking met Dienstencentrum Jacobus, Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Alkemade, SOB, KBO en Welzorg een scootmobieldag. Het doel van deze dag is het (veilige) gebruik van de scootmobiel te bevorderen door de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels te vergroten. Ook worden de (on)mogelijkheden van de scootmobielgebruikers en van de scootmobiel in kaart gebracht. Daarnaast kan men ervaringen uitwisselen, de scootmobiel laten testen, vragen stellen aan de diverse aanwezige instellingen en bedrijven en meedoen aan een scootmobieltocht door de gemeente.

Inwoners met een scootmobiel zijn deze dag vanaf 09.30 uur welkom in het Dienstencentrum Jacobus. Het officiële startschot voor de dag wordt om 10.00 uur gegeven door burgemeester Meerburg. Het ochtendprogramma bestaat uit het rijden van een parcours (rijvaardigheidstest), voorlichting over verkeersregels en een informatiemarkt. Om 13.30 uur vindt een scootmobieltocht door de gemeente plaats. De dag wordt om 15.00 uur afgesloten.

Mensen die via de gemeente in het bezit zijn van een scootmobiel hebben vorige week een uitnodigingsbrief met aanmeldingsformulier gekregen. Heeft u een scootmobiel en wilt u ook meedoen aan deze dag, dan kunt een aanmeldingsformulier downloaden onderaan deze pagina. U kunt het formulier ook ophalen bij de bibliotheek, de balie van het gemeentehuis of Dienstencentrum Jacobus of bellen naar het team van de WVG van de gemeente, tel. (071) 332 72 57. Ook voor meer informatie over deze dag kunt u hier terecht. Let op: u kunt het aanmeldingsformulier uiterlijk tot 30 april inleveren!