Ingezonden persbericht

'Pinkpop' voor Star Wars; fans organiseren festival voor goed doel

VLISSINGEN, 20050420 -- Op 17 en 18 mei worden in Bioscoop CineCity te Vlissingen meer dan 300 fans en bezoekers getrakteerd op een speciale voorpremière van de nieuwe en allerlaatste Star Wars film. Het evenement, een zogeheten Line-Up, werd in 1999 voor het eerst gehouden in Nederland door medewerkers van de latere Nederlandse Star Wars fanclub. Na een succesvol vervolg in 2002 zorgt de organisatie in deze laatste editie voor een spetterende afsluiting van de hele Star Warscyclus. De twee dagen zullen in het teken staan van een geldinzamelingsactie voor de Stichting Bio-Kinderrevallidatie


Star Wars festival

Wat begon als een kleinschalige bijeenkomst met zo'n 50 fans uit het hele land, is uitgegroeid tot het meest veelzijdige evenement op Star Wars gebied in Nederland. De twee dagen worden gevuld met Star Wars gerelateerde activiteiten als verzamelen, spellen, een veiling en andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een barbecue. De opbrengsten van het evenement komen ten goede aan Stichting Bio-Kinderrevalidatie, een stichting die zich inzet voor kinderen met een handicap.

Overnachten in filmset bioscoop

In het luxueuze Cinecity in Vlissingen zullen de fans drie dagen worden ontvangen in een fraaie Star Wars setting. In de bioscoop is verder voldoende ruimte en sanitair aanwezig om de fans gedurende drie dagen fatsoenlijk te huisvesten. De bioscoop, die zelf onder andere het nationale Film By The Sea organiseert, is blij dat zij dergelijke evenementen kan steunen. Dat de bioscoop tijdelijk wordt omgebouwd tot Star Warsdecor draagt alleen maar bij aan de unieke sfeer van de film.




Ingezonden persbericht