Gemeente Harenkarspel


21-04-2005
Opnieuw omnibusonderzoek in Harenkarspel
Gemeente zet lokale enquêteurs in

Inleiding
In 2002 heeft de stafafdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Alkmaar een omnibusonderzoek gehouden in Harenkarspel (de zogenaamde nulmeting). Besloten is toen na drie jaar opnieuw een zelfde onderzoek te laten uitvoeren. Het college heeft onlangs besloten dat opnieuw te doen. Het onderzoek is bedoeld om de opvattingen van inwoners over de dienstverlening en producten van de gemeente in kaart te brengen. Op basis van de uitkomsten kan het gemeentebestuur dan bekijken welke acties nodig zijn.
Het onderzoek vindt plaats van 17 mei tot en met 3 juni 2005. Wie, wat, wanneer
Ook nu voert de stafdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Alkmaar het onderzoek weer uit. Deze stafafdeling trekt de steekproef op 9 mei 2005. In totaal worden 1.400 enquêtes verspreid onder de inwoners van 18 jaar en ouder uit Harenkarspel. De kans bestaat dus dat u thuis een enquête krijgt.
In het onderzoek komen vragen over diverse onderwerpen aan de orde. Zo ondervragen we de geselecteerde personen over: bij u in de buurt, dagelijkse boodschappen, niet-dagelijkse boodschappen, het imago van Harenkarspel, gemeentelijke informatie, Omring Express, onze website, (mondelinge en schriftelijke) contacten met de gemeente en het gemeentebestuur.
Daarnaast worden er in regioverband nog de volgende vragen opgenomen: kooporiëntatie, o.a. over bestedingen; inschatting gebruik enkelvoudige huishoudelijke hulp in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en infobehoefte van mantelzorgende kinderen (d.w.z. volwassenen met hulpbehoevende (schoon)ouders). Lokale enquêteurs
De response was vorige keer erg hoog, namelijk 89%. Dit was te danken aan de inzet van lokale enquêteurs die de enquêteformulieren kwamen brengen en halen. Het college heeft deze mensen opnieuw verzocht ook nu weer voor de gemeente te werken.
Enquêteurs gezocht voor Waarland
We zoeken nog enquêteurs voor Waarland (zowel dorp als buitengebied). De vergoeding bedraagt 3,10 per opgehaalde enquête. Als u geïnteresseerd bent dan kunt u contact opnemen met de heer A. Baltus van de stafafdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Alkmaar. Hij regelt het veldwerk voor het komende onderzoek. Zijn telefoonnummer is 072-5488955. U kunt hem ook e-mailen via Abaltus@alkmaar.nl
Uitkomsten
De uitkomsten zullen in september 2005 bekend zijn. Deze publiceren we dan in Omring Express en op onze website